Bucureștenii de la Kistvaen vor sărbători cei 10 ani de existență pe scena de la Rockstadt Extreme Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Timp Liber » Bucureștenii de la Kistvaen vor sărbători cei 10 ani de existență pe scena de la Rockstadt Extreme Fest
Bucureștenii de la Kistvaen vor sărbători cei 10 ani de existență pe scena de la Rockstadt Extreme Fest

Bucureștenii de la Kistvaen vor sărbători cei 10 ani de existență pe scena de la Rockstadt Extreme Fest

În 2008 lua naștere una dintre cele mai marcante formații ale scenei underground autohtone: Kistvaen. Iar odată cu apariția formației a fost lansat și primul proiect depressive black metal, oferind în acel moment ce mulți considerau drept una din cele mai intense și emoționale experiențe trăită în cadrul unui concert.

Cu o abordare muzicală puternic influențată de esența clasică a muzicii black metal, dar și cu abordări compoziționale avant-gardiste, Kistvaen aveau să debuteze cu Unbekannte – o călătorie muzicală cu o însemnătate aparte în scena underground, un manifest muzical șocant și fascinant deopotrivă, cu un mesaj conceptual focusat pe cele mai neplăcute stări ale naturii umane, singurătatea, izolarea, depresia. Cu un concept solid, dar și cu invitați în premieră (membri ai grupurilor Shining și Negură Bunget), albumul s-a bucurat de un real succes atât în țară cât și în Europa, astfel că la opt ani de la lansarea oficială Unbekannte rămâne unul din cele mai marcante albume românești de metal lansat în ultima decadă.

Patru ani mai târziu, bucureștenii au lansat un nou album: Desolate Ways. Și chiar dacă componența era alta, conceptul muzical și liric rămâneau aceleași. Albumul i-a adus formației numeroase concerte în țara, dar și primul turneu european în adevăratul sens al cuvântului.

2018 va marca aniversarea a zece ani de existență, ani ce vor fi sărbătoriți în cadrul Rockstadt Extreme Fest cu un show special în care Kistvaen vor prezenta piese atât de pe Unbekannte (prezentate live în componența din 2008), compoziții de pe Desolate Ways, cât și două piese de pe viitorul material discografic. De altfel, cu ocazia concertului din cadrul festivalului de Râșnov, formația va urca pe scenă pentru prima dată, după aproape 6 ani, în formula Unbekannte.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a terenului de biatlon de la baza cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca și în precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

Deși programul pe zile va fi disponibil doar în lunile premergătoare festivalului, organizatorii promit că ediția din 2018 va fi cel puțin la fel de puternică ca cea aniversară, pregătind multe surprize, un line-up variat, dar și formații care vor cânta pentru prima dată în țară.

Prețul abonamentelor

230 lei – până pe 4 februarie;

270 lei – între 5 februarie și 1 iulie ;

300 lei – începând din 2 iulie.

 

Până în acest moment au confirmat Powerwolf, Converge, Septicflesh, Misery Index, Gutalax, Fleshless și Kistvaen (Special 10 anniversary show).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.