Borsecul, atestat ca staţiune de interes naţional | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Economic » Borsecul, atestat ca staţiune de interes naţional
Borsecul, atestat ca staţiune de interes naţional

Borsecul, atestat ca staţiune de interes naţional

Băile Bánffy din Topliţa, staţiune turistică de interes local 

Guvernul României a adoptat ieri o hotărâre prin care mai multe localităţi au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local.

Astfel, potrivit acestei hotărâri, oraşul Borsec din Harghita şi localitatea Suceviţa din judeţul Suceava au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional.

De asemenea, un număr de 10 localităţi sau zone componente ale unor localităţi au primit atestare ca staţiuni turistice de interes local: Baia de Fier – judeţul Gorj, Boghiş – judeţul Sălaj, Colibiţa – judeţul Bistriţa-Năsăud, Moisei – judeţul Maramureş, Negreşti Oaş – judeţul Satu Mare, Pojorâta – judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş – judeţul Mureş, zona Băile Bánffy – municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti-Băi – municipiul Moineşti, judeţul Bacău.

Prin promovarea ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, aceste localităţi vor avea şanse mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul de presă al Guvernului, după completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca staţiuni turistice de interes naţional 43 de localităţi, iar 57 de localităţi au primit atestatul de staţiuni turistice de interes local.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.