Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borsec:Clădirile publice vor fi încălzite cu biomasă | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate »
Borsec:
Clădirile publice vor fi încălzite cu biomasă
<h5><i>Borsec:</i></h5>Clădirile publice vor fi încălzite cu biomasă

Borsec:
Clădirile publice vor fi încălzite cu biomasă

Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă. Investiţia va fi realizată din fonduri europene, contractul de finanţare fiind semnat zilele trecute cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Proiectul în cauză prevede realizarea unui sistem de încălzire pe bază de biomasă care va deservi primăria, precum şi mai multe clădiri publice din apropierea instituţiei: dispensarul medical, grădiniţa, clădirea pompierilor şi casa de cultură. Sistemul va fi compus dintr-o centrală termică cu o putere aproximativă de 500 kw, montat într-un container echipat cu instalaţii termice şi electrice şi coş de fum. Lângă centrală va fi instalat un depozit separat al combustibilului, echipat cu un sistem de extracţie hidraulică, depozit de care cazanul va fi legat prin intermediul unui melc de extragere în trepte. Combustibilul utilizat va fi tocătură de lemn, iar circulaţia agentului termic va fi asigurată prin ţevi PE-Xa preizolate montate sub pământ, agentul termic utilizat fiind glicol.

Conductele exterioare de distribuţie se vor racorda la instalaţiile de căldură deja existente în clădirile în cauză.

Proiectul a fost depus la Asociaţia Grupul de Acţiune Locală pentru Dezvoltarea Regiunii Giurgeu G10 şi are o valoare totală de 178.092 euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 144.183 euro. Termenul de realizare este de 24 luni. (Biroul de presă al Primăriei Borsec)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.