Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borsec: S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Borsec: S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman
Borsec: S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman

Borsec: S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman

O clădire înfrumuseţată şi cu un interior modern îi aşteaptă pe pacienţii care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie a anului trecut, predarea imobilului de către constructor a avut loc zilele trecute. Prin proiectul finanţat din fonduri guvernamentale se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.

Prin lucrările recent încheiate exteriorul clădirii a fost renovat, izolat termic. Interiorul imobilului de trei nivele a fost, la fel, complet reabilitat: au fost înlocuite instalaţiile electrice şi sanitare, respectiv sistemul de încălzire. Au fost amenajate mai multe cabinete medicale noi, iar clădirea a fost dotată şi cu un ascensor, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Bugetul total al proiectului a fost de 2.184.000 lei, din care 1.627.000 este finanţarea prin programul PNDL, iar 557 mii lei e aportul propriu al primăriei. Pe lângă aceste costuri, primăria a mai trebuit să suporte şi costul întocmirii proiectului tehnic.

În paralel cu renovarea dispensarului, în vecinătatea clădirii am început, din fonduri proprii, construirea unui garaj pentru serviciul judeţean de ambulanţă. Imobilul va fi finalizat anul viitor şi va beneficia şi de un sistem de încălzire electrică.

Prin modernizarea dispensarului, localnicii vor beneficia de mai multe servicii medicale: pe lângă cele existente deja (cabinete de stomatologie şi medicină de familie), imobilul va găzdui şi cabinete de ginecologie, ORL, medicină internă, psihologie şi medicina muncii. „Negocierile sunt în curs de desfăşurare, sperăm că vom încheia contracte cu medici specialişti cât mai curând posibil” – a declarat primarul oraşului Borsec, Mik József. El a explicat faptul că în viitorul apropiat în clădirea dispensarului se va muta şi punctul de lucru din Borsec al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, construirea garajului deservind acestui scop.

Mai trebuie amintit faptul că la parterul clădirii funcţionează din luna februarie, în cadrul cabinetului de medicină de familie, şi un centru de vaccinare împotriva COVID-19.

Rédai Botond,
referent presă – Primăria Borsec

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.