Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Biking in Romania | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » (Inter)Național » Biking in Romania
Biking in Romania

Biking in Romania

Proiect de promovare a României în lume cu ajutorul bicicletelor, actriţelor şi artistelor din străinătate

După ce anul trecut, comuna Voşlăbeni a fost prima care a fost promovată în Brazilia, prin intermediul unui clip în care a apărut şi o actriţă de peste Ocean, acum s-a născut un nou proiect al harghitenilor. Este vorba de Biking in Romania, în cadrul căruia se vor face mai multe episoade de promovare a diferitelor localităţi din ţară.

Directorul proiectului, Corneliu Ţepeluş, spunea că actriţe şi artiste din diferite ţări vor prezenta, pe biciclete, oameni, peisaje, tradiţii, oraşe şi comune din România.

„Ca regizor şi scenarist – spunea Corneliu Ţepeluş – m-am inspirat din filmele franceze şi italiene ale anilor ’60, în care fete pe biciclete vintage cu flori călătoresc prin sate frumoase în Toscana, Italia, sau Provence, Franţa. (…) Vreau să arăt frumuseţea reală a României prin filme cinematografice, în mişcare cu muzica înălţătoare. Simplitatea, frumuseţea şi clasa este tema filmului cu care vrem să ridicăm potenţialul economic al zonelor promovate şi să dăm oamenilor simpli o voce”.

Pentru că atât directorul proiectului, cât şi echipa de producţie video (Costi şi Eva Triff de la TRIFF STUDIO) sunt din Harghita, primele filmări au fost făcute în judeţul nostru.

La Izvoru-Mureşului s-a filmat cu o actriţă din Taiwan (Tsao Hsuan), producţia având deja un mare succes.

A urmat Băile Tuşnad, unde a fost cooptată o actriţă din Statele Unite – Adrienne Deming. Va urma Lacu Roşu şi se doreşte a se filma şi în Odorheiu Secuiesc, Praid, Borsec.

Aceste filmări vor fi promovate prin mai multe canale social-media, atât de cei care au avut ideea proiectului, dar şi de către actriţele invitate la filmări, astfel că imaginea zonelor se va răspândi rapid în lume. De altfel, Corneliu Ţepeluş spunea că au sosit deja oferte şi din alte judeţe, astfel că ideea iniţială ca proiectul să se extindă în întreaga ţară începe să prindă contur.

Pagina de Internet a proiectului este http://bikinginromania.com, aici putând fi vizionat şi episodul de la Izvoru-Mureşului.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.