Beke István şi Szőcs Zoltán, condamnați pentru acte de terorism, rămân în închisoare | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Beke István şi Szőcs Zoltán, condamnați pentru acte de terorism, rămân în închisoare
Beke István şi Szőcs Zoltán, condamnați pentru acte de terorism, rămân în închisoare

Beke István şi Szőcs Zoltán, condamnați pentru acte de terorism, rămân în închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins marţi cererea de recurs în casaţie depusă de cei doi membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, condamnați pentru acte de terorism, faţă de sentinţa de privare de libertate.

Potrivit agenției de presă ungară MTI, cererea de revizuire depusă de cei doi se baza pe argumentul că faptele pentru care au fost condamnaţi nu sunt prevăzute în legile penale. Avocaţii celor doi au invocat, marţi, în faţa judecătorilor că petardele care s-ar fi presupus că vor fi folosite pentru bomba artizanală nu au pus viaţa nimănui în pericol, iar pe de altă parte infracţiunea descrisă în rechizitoriu nu corespunde scopului descris în articolul 32 din legea privind combaterea terorismului, respectiv subminarea puterii de stat, intimidarea populaţiei sau constrângerea organizaţiilor naţionale sau internaţionale.

Conform sursei citate, procurorul de şedinţă a catalogat argumentele drept neîntemeiate. Motivarea sentinţei ICCJR va fi publicată ulterior, dar în minuta sentinţei judecătorii fac referire la lipsa de temei a cererii de recurs în casaţie. Sentinţa de marţi a ICCJ este definitivă, mai arată agenția ungară de presă.

Astfel, Beke István şi Szőcs Zoltán, care au fost condamnați pentru acte de terorism, rămân în închisoare. Cei doi, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnați, în luna iulie 2018, la 5 ani de închisoare pentru că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie, de la Târgu Secuiesc, din 2015.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Ce căutau acești cetățeni în organizația extremistă antiromânească și iredentistă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.