Bărbatul de 28 de ani care a murit la Spitalul Municipal Vatra Dornei era absolvent al Liceului Tehnologic Corbu | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » (Inter)Național » Bărbatul de 28 de ani care a murit la Spitalul Municipal Vatra Dornei era absolvent al Liceului Tehnologic Corbu
Bărbatul de 28 de ani care a murit la Spitalul Municipal Vatra Dornei era absolvent al Liceului Tehnologic Corbu

Bărbatul de 28 de ani care a murit la Spitalul Municipal Vatra Dornei era absolvent al Liceului Tehnologic Corbu

Valeriu Stoilov, un tânăr cercetător din Vatra Dornei, a decedat, miercuri, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenţie chirurgicală la spitalul din localitate, ştirea fiind mediatizată la nivel naţional.

Presa locală suceveană (monitorulsv.ro) scrie că bărbatul era „cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei şi în ziua de 8 martie a.c. s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. S-a prezentat la spital pentru consultaţie, a fost investigat şi diagnosticat cu fractură de olecran (cot) şi programat pentru operaţie cu anestezie generală.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu, a declarat că Valeriu Stoilov a fost internat luni, 13 martie, şi programat pentru intervenţia chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie. «S-au făcut toate analizele şi investigaţiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil». (…)După manevrele de resuscitare pacientul a ieşit din stop, dar l-a făcut pe al doilea, a fost resuscitat o oră şi jumătate, dar din păcate n-a mai răspuns”.

Potrivit sursei citate, Poliţia Municipală Vatra Dornei a demarat cercetările în acest caz, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Vestea şocantă a ajuns şi la Liceul Tehnologic Corbu, directoarea instituţiei, Mirela Laurenţiu, scriind pe pagina de Facebook: „În urmă cu 10 ani, în promoţia 2013, finaliza liceul, la profilul economic Valeriu Linu Stoilov. Pentru noi, nu a fost doar şeful nostru de promoţie, ci şi şeful de promoţie al întregii generaţii harghitene. Continuându-şi studiile la Facultatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Valeriu a devenit geograf, doctor în geografie.

Despre Valeriu vorbeam cu mândrie ori de câte ori trebuia să oferim un exemplu elevilor care i-au urmat. Ori de câte ori îl chemam răspândea politeţe, profesionalism, bun-simţ, valori implementate de familie. Ne bazam pe exploratorul, aventurierul Valeriu Stoilov. Ne-am propus o întâlnire cu el, cândva pe 27 aprilie…”.

Mirela Laurenţiu ne mai spunea că bărbatul era de loc din Grinţieş, judeţul Neamţ, a fost crescut de o mamă singură şi de bunici şi că era foarte legat de liceul din Corbu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.