Bărbat atacat de urs în zona localității Lueta | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Bărbat atacat de urs în zona localității Lueta
Bărbat atacat de urs în zona localității Lueta

Bărbat atacat de urs în zona localității Lueta

Un bărbat a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc după ce a fost atacat de un urs în apropierea localității Lueta.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a anunțat, în această zi, prin intermediul paginii sale de socializare că bărbatul a fost atacat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o stână din zona localității Lueta, iar acesta se află în afara oricărui pericol după ce a primit îngrijiri medicale în spitalul din municipiul reședință de județ.

„Câte mesaje RO-Alert mai trebuie să primim și câte victime mai trebuie să fie pentru ca să coștientizăm că situația din județul Harghita este problematică! Un nou atac al ursului a avut loc la o stână din Lueta. Victima se află la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc sub îngrijire medicală, în afara oricărui pericol. Din nou punem în balanță viața umană cu cea a carnivorelor mari? Solicit decidenților să ia decizii care să echilibreze această situație! Siguranța comunității este prioritară! Interveniți și faceți tot ce se poate pentru protejarea populației! Mulțumiri echipei Spitalului Județean de Urgență din Miercurea-Ciuc, care a oferit îngrijiri de specialitate victimei!”, a scris Borboly Csaba pe pagina sa de Facebook.

Într-o înregistrare video postată pe platforma respectivă de președintele CJ Harghita, bărbatul în vârstă de 29 de ani a povestit că a fost atacat de urs în momentul în care a mers după vacile sale care se aflau la păscut în afara localității Lueta. Acesta a afirmat că deși era însoțit de câini, ursul l-a atacat doar pe el, de două ori, cauzându-i răni la cap, gât, spate și membre. Bărbatul a mai spus că a mai fost atacat anterior de un urs, dar atunci nu au fost înregistrate probleme.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.