Azi, 13 iunie 2017 – Ziua Informării Preventive | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Azi, 13 iunie 2017 – Ziua Informării Preventive
Azi, 13 iunie 2017 – Ziua Informării Preventive
SONY DSC

Azi, 13 iunie 2017 – Ziua Informării Preventive

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, este declarată „Ziua Informării Preventive” în România.

De ce? Pentru a atrage atenţia asupra uşurinţei cu care putem să prevenim, să înlăturăm acele elemente numite deseori de noi „ghinion”. De ce este uşor? Pentru că nu este greu să renunţăm la mentalitatea de tipul: „Mie nu mi se poate întâmpla!”. Ba da, ţie chiar ţi se poate întâmpla… şi acest lucru nu trebuie să-l încadrezi în categoria ghinion. În acest sens, a fost ales ca logo pisica neagră, simbolul ghinionului pentru majoritatea oamenilor şi sloganul „Preveniţi ghinionul!”.

Cu prilejul Zilei Informării Preventive, azi, 13 iunie, cadre ale Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU „Oltul” Harghita vor desfăşura activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, în zone cu afluenţă de persoane, organizându-se puncte de informare preventivă, unde vizitatorii vor primi diverse materiale informative privind modul de comportare în cazul producerii unor evenimente nedorite.

De asemenea, în zona Lunca Mare din municipiul Miercurea-Ciuc, unde se va desfăşura etapa zonală a Competiţiei de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, va fi amenajat un punct mobil de informare preventivă, unde vizitatorii vor beneficia de sfaturi din partea specialiştilor Inspecţiei de Prevenire, despre modul de comportare premergător, pe timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă. Cu această ocazie, vor fi distribuite pliante, broşuri şi flyere cu mesajele celor două campanii naţionale „RISC” (Renunţă la Improvizaţii! Sunt Catastrofale!) şi NTLC („Nu tremur la cutremur”).

Tot azi, 13 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” Harghita va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, între orele 10:00 – 14:00, în toate subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Topliţa, Corbu şi Punctul de lucru Bălan). Astfel, azi, începând cu ora 10:00, subunităţile de pompieri îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să facă o incursiune în lumea salvatorilor, să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

Tot cu acest prilej, miercuri, 14 iunie a.c., începând cu ora 10:00, le vor fi prezentate elevilor din clasele a III-a şi a IV-a lecţii de informare preventivă, desfăşurate în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc şi în colaborare cu E.ON România. (Compartimentul Informare şi relaţii publice ISU Oltul Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.