Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a clădirii grădiniţei „Floarea de colț” din Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Învățământ » Au fost finalizate lucrările de reabilitare a clădirii grădiniţei „Floarea de colț” din Bălan
Au fost finalizate lucrările de reabilitare a clădirii grădiniţei „Floarea de colț” din Bălan

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a clădirii grădiniţei „Floarea de colț” din Bălan

Autorităţile locale din Bălan au anunţat finalizarea unor ample lucrări de reabilitare a grădiniţei „Floarea de colţ”, care era într-o stare avansată de degradare, iar copiii care fuseseră mutaţi temporar în imobilele unui liceu din localitate se vor întoarce într-o clădire modernă care dispune de toate dotările necesare. Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a declarat publicaţiei noastre că recepţia tehnică a lucrărilor a avut loc zilele trecute, iar săptămâna aceasta este dedicată dotărilor, urmând să fie montat şi mobilierul nou.

„Vă pot spune că am trecut cu succes de recepţia tehnică a noii grădiniţe, un moment cheie la care au participat instituţiile abilitate. În curând, micuţii din Bălan se vor bucura de o grădiniţă nouă, dotată la cele mai înalte standarde şi gândită pentru a oferi siguranţă şi condiţii optime de învăţământ. În ciuda scepticismului unora, am demonstrat încă o dată că, de la obţinerea finanţării până la finalizare, ne ţinem de cuvânt şi ducem la bun sfârşit proiectele începute. Aş vrea să le transmit locuitorilor să aibă încredere şi să ne sprijine în continuare. Fiecare proiect sub egida noastră va avea o finalitate pozitivă şi temeinică, precum aceasta”, a afirmat Gheorghe Iojiban.

Acesta a precizat că este de aşteptat ca după vacanţa de toamnă copiii, care au fost găzduiţi în perioada derulării lucrărilor în clădirile Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, să înceapă deja activităţile în imobilul reabilitat complet. Potrivit afirmaţiilor sale, din momentul în care a fost construită clădirea aceasta nu a beneficiat decât de reparaţii la acoperiş şi era puternic degradată, instalaţiile de încălzire şi cele electrice nu mai corespundeau standardelor normale, iar lucrările derulate în ultima perioadă au vizat reabilitarea integrală a imobilului, inclusiv din punct de vedere termic, cu respectarea tuturor normelor privind protecţia mediului şi reducerea consumului de energie.

Activităţile de reabilitare, modernizare şi echipare a Grădiniţei „Floarea de colţ” din Bălan au fost derulate în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea iniţială a contractului fiind de peste 4,5 milioane de lei. Printre obiectivele specifice ale proiectului s-au numărat cele privind îmbunătăţirea stării infrastructurii aferente grădiniţei prin executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a clădirii acesteia, a căilor de acces, a instalaţiilor termice, sanitare şi electrice şi a amenajărilor exterioare, asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi recreative, prin reabilitarea şi dotarea sălii de sport din interiorul clădirii, înfiinţarea şi dotarea mini-terenului de sport şi a locului de joacă pentru copii, în mod adecvat vârstei şi necesităţilor acestora, creşterea nivelului de dotare al unităţii de învăţământ cu mobilier, sisteme informatice şi didactice moderne, asigurarea şanselor egale pentru participarea la procesul educaţional tuturor preşcolarilor din oraşul Bălan şi zonele limitrofe, mărirea gradului de siguranţă şi prin implementarea sistemului de securitate şi alarmă de incendiu şi îmbunătăţirea eficienţei energetice şi reducerea costurilor prin executarea lucrărilor de reabilitare termică şi utilizarea surselor neconvenţionale de energie.

Contractul de execuţie a lucrărilor fusese semnat în luna noiembrie a anului 2021.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.