Au demarat lucrările de reabilitare a DN 13A, în localitatea Vlăhiţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Au demarat lucrările de reabilitare a DN 13A, în localitatea Vlăhiţa
Au demarat lucrările de reabilitare a DN 13A, în localitatea Vlăhiţa

Au demarat lucrările de reabilitare a DN 13A, în localitatea Vlăhiţa

Întâlnire la Bucureşti în vederea reabilitării drumurilor naţionale din judeţ

Miercuri au demarat lucrările de reabilitare a unei porţiuni a drumului naţional 13A, în localitatea Vlăhiţa, ştiut fiind faptul că datorită situaţiei drumului au existat numeroase solicitări de intervenţie. Lucrările vor continua în localitatea Corund, urmând ca mai apoi şi porţiunea care merge spre zona Ghimeş să beneficieze de lucrări de reabilitare, informează Biroul de presă al CJ Harghita.

Consiliul Judeţean, la şedinţa din 27 aprilie, a adoptat o hotărâre de principiu prin care Borboly Csaba este desemnat a reprezenta interesele judeţului la Ministerul Transporturilor. Totodată, instituţia a redactat o adresă către minister prin care solicită organizarea unei întâlniri în cadrul căreia să fie dezbătute problemele semnalate în legătură cu infrastructura rutieră din judeţ. Rezultatul acestor demersuri s-a concretizat prin întâlnirea care a avut loc miercuri la Bucureşti între ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, directorul adjunct din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Dumitru Munteanu, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita (foto) şi deputatul Bende Sándor.

Discuiţile purtate au scos în evidenţă faptul că lucrările de reabilitare a drumurilor care au avut loc în ultimul deceniu, realizate prin eforturile administraţiilor locale şi judeţene, dar şi prin contribuţia Guvernului, au avut un rol semnificativ în ceea ce priveşte percepţia asupra judeţului Harghita. Degradarea continuă a drumurilor pune în pericol circulaţia în siguranţă a autovehiculelor, fondurile Consiliului Judeţean fiind insuficiente pentru a interveni pe toate sectoarele de drum. Astfel a fost contactată Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Braşov, care în cursul acestei săptămâni va elabora un document în care sunt prezentate fazele de lucru care se desfăşoară pe drumurile din regiune şi care va fi dat spre consultare şi Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte drumul naţional 13A, pe sectorul de drum Praid – Odorheiu-Secuiesc – Miercurea-Ciuc se semnalează numeroase probleme, astfel sunt în curs de realizare expertizele de specialitate în vederea demarării lucrărilor pe mai multe porţiuni. Cu privire la situaţia DN 13C (Bisericani – Cristuru-Secuiesc – graniţa cu judeţul Mureş), acesta urma să fie reîncadrat ca drum judeţean, însă în urma dezbaterii s-a conchis că este mai benefic să păstreze rangul de drum naţional.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.