Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Atenţie la escrocii care au readus în actualitate o metodă mai veche de a vă înşela | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Atenţie la escrocii care au readus în actualitate o metodă mai veche de a vă înşela
Atenţie la escrocii care au readus în actualitate o metodă mai veche de a vă înşela

Atenţie la escrocii care au readus în actualitate o metodă mai veche de a vă înşela

În ultima perioadă de timp, în judeţul Harghita şi nu numai, au apărut date cu privire la anumite persoane care, pe motiv că li s-a stricat maşina sau că au rămas fără combustibil, apelează la ajutorul localnicilor, cărora le solicită diferite sume de bani, iar în schimb oferă bijuterii ce par confecţionate din metale preţioase – informează Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

„Astfel, unii cetăţeni riscă să fie păgubiţi dintr-o bună credinţă naivă şi din omenie, iar alţii din întrezărirea unei bune afaceri, prin achiziţionarea unor bijuterii valoroase, la un preţ modic. Prin oferirea unor inele sau a altor bijuterii, ce doar par a fi din aur, unii impostori vă pot păgubi de sume importante de bani, pe motiv că li s-a defectat autoturismul, că au rămas fără carburant, ori altele asemenea!”, se arată într-un comunicat de presă.

În acest mod, escrocii au readus în actualitate o „modalitatea de a înşela cetăţenii de bună credinţă prin apelare la compasiune, dar şi prin speranţa unei afaceri profitabile”.

Poliţiştii îi îndeamnă pe toţi cei care au fost păcăliţi sau cunosc persoane înşelate prin această metodă să sesizeze autorităţile competente, indiferent de prejudiciu.

„Stimaţi cetăţeni, nu vă lăsaţi înşelaţi şi nu lăsaţi să fie înşelaţi nici semenii dumneavoastră! În acest context, îi rugăm pe toţi cei ce au căzut victimă unor asemenea impostori, indiferent de mărimea pagubei, dar şi pe cei ce cunosc astfel de situaţii, să se adreseze imediat celui mai apropiat poliţist, celui mai apropiat sediu de Poliţie, ori să semnaleze aceste aspecte prin apelarea numărului unic gratuit de urgenţă 112.

Împreună vom putea stopa activităţile infracţionale de acest fel şi vom putea preveni alte posibile viitoare asemenea fapte”, se mai precizează în documentul citat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.