Astăzi şi mâine: Manifestări dedicate aniversării a 25 de ani de existenţă a Liceului Tehnologic Corbu | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Învățământ » Astăzi şi mâine: Manifestări dedicate aniversării a 25 de ani de existenţă a Liceului Tehnologic Corbu
Astăzi şi mâine: Manifestări dedicate aniversării a 25 de ani de existenţă a Liceului Tehnologic Corbu

Astăzi şi mâine: Manifestări dedicate aniversării a 25 de ani de existenţă a Liceului Tehnologic Corbu

Liceul Tehnologic din Corbu împlineşte 25 de ani de activitate. Manifestările dedicate acestui eveniment se vor desfăşura sub genericul „100 de ani de România” în cadrul unui proiect intitulat „Un sfert din Centenar”.

Prof. Mirela Laurenţiu, director al Liceului Tehnologic din Corbu, ne-a prezentat o paletă largă de activităţi care vor marca cei 25 de ani de existenţă a instituţiei:

„Liceul, împreună cu Asociaţia Părinţilor, consiliul elevilor, primăria comunei, consiliul local, biserica ortodoxă din comună şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita au pregătit o serie de manifestări pentru promovarea imaginii şcolii, activitatea dascălilor, elevilor, a muncii în echipă, care să ofere adevărate modele generaţiilor actuale şi viitoare, care să respecte spiritul şi valorile locale de pe Valea Bistricioarei.

Proiectul va debuta vineri, 25 mai 2018, odată cu festivitatea de încheiere a liceului a elevilor din clasele a XII-a.

Tot astăzi, campionul la sanie, topliţeanul Ionuţ Ţăran, se va întâlni cu elevii liceului.

Sâmbătă, 26 mai 2018, invitaţii vor vizita câteva expoziţii: Corbu între tradiţie şi continuitate – cu fotografii vechi din comună; Corbu prin ochi de artist – fotografii actuale realizate de George Moldovan, fiu al comunei, care locuieşte la Borsec; Corespondenţe între minte, inimă, condei şi culoare – desene executate de Andrei Pascariu, fost elev al liceului din Corbu, olimpic la limba şi literatura română şi geografie, student la medicină la Târgu Mureş.

Pe panouri speciale vor fi expuse realizările elevilor şi ale cadrelor didactice în toate activităţile susţinute. În cadrul unui simpozion vor fi prezentate două filmuleţe, unul de prezentare a şcolii Promoţiile în imagini şi unul Din istoricul liceului.

Prof. Dumitru Răucescu, cel care a aşezat temelia Liceului Tehnologic din Corbu, fost director timp de 25 de ani al acestei instituţii de învăţământ, va lansa o cărticică de suflet, o adevărată cronică a şcolii corbene de la 1781. Tot în cadrul zilei de sâmbătă, după cuvântul invitaţilor şi participanţilor, în curtea şcolii se vor planta arbori aniversari.

Manifestările dedicate aniversării a 25 de ani de existenţă a învăţământului liceal la Corbu se vor încheia cu un spectacol intitulat Din inimă, cu inimă. De asemenea, invitaţii vor scrie în Cartea de Onoare a Şcolii”.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.