Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi se dă startul în Festivalul de Alergare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Sport » Astăzi se dă startul în Festivalul de Alergare
Astăzi se dă startul în Festivalul de Alergare

Astăzi se dă startul în Festivalul de Alergare

  • Gabi Szabo şi alte personalităţi din lumea sportului vor fi prezente la eveniment

Running Festival Ciuc este un eveniment care se întinde pe durata a două zile şi se adresează atât alergătorilor profesionişti, cât şi amatorilor, celor care preferă să alerge pe asfalt sau prin natură. În cadrul festivalului vor fi probe de maraton, de semi-maraton, de ştafetă, de alergare pe trail şi chiar o probă dedicată familiilor.

Astăzi, prima zi a festivalului este dedicată unui trail running. Este vorba de un concurs de alergare care se va desfăşura prin pădure, pe timp de noapte, la lumina frontalelor. Se va pleca, la ora 8 seara, de la catedrala de la Şumuleu, se va urca până la Observatorul de pe Şumuleu, după care se va reveni la locul de start.

Ziua de sâmbătă va cuprinde probele de semi-maraton, maraton şi concursurile dedicate familiilor. Traseul de 21 de km, pentru semi-maraton, are ca punct de plecare Piaţa Libertăţii, apoi concurenţii vor merge pe str. Kossuth Lajos – str. Topliţa – str. Câmpul Mare – spre Păuleni – Delniţa – Şoimeni – înapoi pe str. Szék – str. Iancu de Hunedoara – B-dul Frăţiei – Cetatea Mikó – patinoarul artificial – Piaţa Libertăţii. Cei care vor lua startul la maraton vor trebui să facă două ture, iar pentru proba de ştafetă vor fi schimburi în Delniţa şi în Piaţa Libertăţii. Startul se va da la ora 09:00, din Piaţa Libertăţii.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc a precizat la acest eveniment vor fi prezente mai multe personalităţi din lumea sportului.

Astfel, astăzi, de la 17:00, în Piaţa Libertăţii, va fi Gabriela Szabo, multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană. Sâmbătă, la festivitatea de premiere, care va începe la ora 18:00, a fost anunţată prezenţa pilotului de raliuri Adrian Teslovan şi ministrului Tineretului şi Sportului, Novák Eduard.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.