Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi, la Odorheiu-Secuiesc: Exerciţiu trimestrial în cazul producerii unor situaţii de urgenţă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Astăzi, la Odorheiu-Secuiesc: Exerciţiu trimestrial în cazul producerii unor situaţii de urgenţă
Astăzi, la Odorheiu-Secuiesc: Exerciţiu trimestrial în cazul producerii unor situaţii de urgenţă

Astăzi, la Odorheiu-Secuiesc: Exerciţiu trimestrial în cazul producerii unor situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita organizează şi desfăşoară astăzi, în municipiul Odorheiu-Secuiesc, un exerciţiu de intervenţie în cazul producerii unui incendiu la un complex comercial şi a unui accident chimic la un operator sursă de risc. Scopul acestui exerciţiu coordonat de ISU „Oltul” este antrenarea structurilor specializate de intervenţie pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă.

Astfel, de la ora 10:00, forţele specializate vor interveni pentru stingerea unui incendiu, soldat cu 2 victime intoxicate cu fum, la Complexul Comercial aparţinând SC Elan Trio SRL. Iar de la ora 11:00 va fi un exerciţiu pentru intervenţie în caz de accident chimic la SC Aqua Nova SRL.

La exerciţiu vor participa, pe lângă personalul ISU, o grupă de jandarmi din cadrul Detaşamentului Odorheiu-Secuiesc, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului şi un echipaj ambulanţă din cadrul Staţiei de Ambulanţă din aceeaşi localitate.

„Exerciţiul are drept obiective generale verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului; pregătirea psihologică a personalului complexului comercial pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţiile create; verificarea modului de funcţionare a tehnicii de intervenţie şi a gradului de dotare cu mijloace de protecţie şi de stingere pentru astfel de situaţii; pregătirea populaţiei pentru realizarea măsurilor de protecţie în situaţii de urgenţă; organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor surprinse de incendiu; verificarea condiţiilor de evacuare a personalului şi încadrarea în timp a acestei acţiuni, precum şi verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la derularea exerciţiului şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi”, se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU „Oltul”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.