Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi, Carol Novák Eduard zboară spre Rio cu visul la o nouă medalie paralimpică | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Astăzi, Carol Novák Eduard zboară spre Rio cu visul la o nouă medalie paralimpică
Astăzi, Carol Novák Eduard zboară spre Rio cu visul la o nouă medalie paralimpică

Astăzi, Carol Novák Eduard zboară spre Rio cu visul la o nouă medalie paralimpică

În urmă cu patru ani, ciclistul Carol Novák Eduard aducea primele medalii pentru România la Jocurile Olimpice destinate persoanelor cu dizabilităţi (Paralimpiadă). La Londra, ciucanul obţinuse două medalii de argint şi una de aur – titlul paralimpic a fost obţinut la proba de urmărire C4 pe pistă.

Acum, la 4 ani de la acea performanţă, Novák zboară iar spre o nouă Paralimpiadă, cu gândul la alte medalii. Înainte de plecarea spre Rio de Janeiro i-am pus câteva întrebări despre ceea ce va fi dincolo de Ocean.

 

– Când plecaţi spre Rio de Janeiro? Eşti pregătit psihic şi fizic pentru Paralimpiadă?

– Avem zborul pe 2 septembrie. Primul concurs va avea loc pe 10 septembrie, la proba individuală la urmărire, pe velodrom. După aceea, pe 14 septembrie, contratimpul individual şi 16 septembrie – proba de fond.

Mă simt bine, sunt pregătit din toate punctele de vedere şi deja am experienţa Olimpiadei, fiindu-mi puţin mai uşor decât adversarilor. Eu cred foarte mult în pregătirea psihică la Olimpiadă.

– Cu ce rezultate vreţi să vă întoarceţi de la Paralimpiadă?

– Sincer, mă duc să câştig la contratimpul individual, la şosea. Însă, dacă până la urmă va ieşi o medalie este foarte bine.

– Ce ştii despre traseu?

– Traseul la contratimp este plat, este un circuit de 15 km, cu două ture, în total 30 km. Se va desfăşura lângă ocean, aşa că într-o parte tot timpul va fi vânt, însă condiţiile vor fi la fel pentru toată lumea.

– Acum patru ani, înainte să mergi la Paralimpiadă, ziceai că dacă vei lua aurul îţi vei arunca bicicleta. Acum ce spui?

– Acum, sincer, chiar o s-o arunc.

∗∗∗

Jocurile Paralimpice vor începe pe 7 septembrie şi se vor termina 11 zile mai târziu, pe 18. În acest an, România va avea cel mai numeros lot pentru Jocurile Paralimpice, urmând a face deplasarea la Rio de Janeiro 11 sportivi şi 6 antrenori, la care se adaugă personalul auxiliar. Reprezentanţii noştri vor concura în ramuri sportive: atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, kaiac, înot şi tenis de masă.

Printre cei 11 se află şi doi reprezentanţi ai clubului Tuşnad Cycling Team – ciucanul Carol Novák Eduard şi covăsneanul Oláh Attila.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.