Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproximativ 6.600 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ; creşte interesul populaţiei pentru vaccinare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sănătate » Aproximativ 6.600 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ; creşte interesul populaţiei pentru vaccinare
Aproximativ 6.600 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ; creşte interesul populaţiei pentru vaccinare

Aproximativ 6.600 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ; creşte interesul populaţiei pentru vaccinare

Aproximativ 6.600 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate judeţului Harghita, primele observaţii ale medicilor de familie arătând că începe să crească interesul populaţiei pentru vaccinare, a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyöngyi.

Conform reprezentantei DSP Harghita, până în prezent s-au vaccinat 1.567 de persoane, iar în stoc se mai află 5.053 de doze. Numărul dozelor repartizate judeţului este mai scăzut decât cel al persoanelor catagrafiate ca beneficiind de vaccin gratuit, dar medicii spun că nu se vaccinează toţi cei care intră în această categorie. După declanşarea campaniei de vaccinare, se observă o uşoară creştere a interesului pentru imunizarea împotriva gripei.

„Ce pot constata este că întreaga campanie de informare şi de conştientizare a importanţei vaccinării care s-a derulat şi-a făcut totuşi efectul pentru că a crescut parcă intenţia de vaccinare, aşa se pare din primele semnale ale medicilor de familie”, a declarat dr. Tar.

Potrivit sursei citate, vremea caldă încetineşte procesul de vaccinare, întrucât oamenii se sperie de boală atunci când scad temperaturile şi încep să apară primele îmbolnăviri. Medicii recomandă, însă, ca vaccinarea să se facă din timp, pentru că este nevoie de câteva săptămâni pentru ca nivelul de anticorpi să fie corespunzător.

„Nu trebuie să aştepte, deoarece ca să-şi facă vaccinul efectul şi să ridice nivelul de anticorpi este nevoie de 2-3 săptămâni, în funcţie de particularităţile individuale şi din această cauză, şi pentru că se anunţă răcirea vremii şi în mod natural mergem spre sezonul de gripă, aş sfătui pe toată lumea să se vaccineze din timp, să nu lase pe ultimul moment, mai ales că acum avem vaccin din timp”, a declarat şefa DSP Harghita. (Lia Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.