Aproximativ 200 de kg de carne și alte produse, confiscate | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 28 iunie 2022
Home » Societate » Aproximativ 200 de kg de carne și alte produse, confiscate
Aproximativ 200 de kg de carne și alte produse, confiscate

Aproximativ 200 de kg de carne și alte produse, confiscate

Amenzi în valoare de peste 60 de mii de lei au fost aplicate și aproape 200 de kg produse alimentare au fost confiscate în urma unor acțiuni de control desfășurate la nivelul întregului județ, înaintea sărbătorilor pascale, de polițiști și specialiști ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita.

Acțiunile au vizat verificarea legalității actelor de comerț, în special cu produse din carne și alimente perisabile. Au fost controlate 22 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 amenzi.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, marfa confiscată a constat în carne de porc, pui și curcan, ciuperci și alte produse alimentare, precum și 90 de ouă, toate acestea fără termen de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost întocmite și acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „comercializarea de produse alterate”.

Tot în urma verificărilor, într-un local au fost identificate două persoane care prestau servicii de alimentație publică fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă, situație care a făcut obiectul informării Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, care urmează să ia măsurile legale ce se impun.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.