Aproape 15.000 de articole pirotehnice, confiscate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Aproape 15.000 de articole pirotehnice, confiscate
Aproape 15.000 de articole pirotehnice, confiscate

Aproape 15.000 de articole pirotehnice, confiscate

Aproximativ 15.000 de articole pirotehnice au fost confiscate, sâmbătă şi duminică, în Praid, Gheorgheni, Lacu Roşu şi Odorheiu Secuiesc, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii operaţiunilor ilicite cu petarde, artificii şi pocnitori.

Cele mai multe produse pirotehnice – peste 12.000, din toate categoriile – au fost confiscate în municipiul Odorheiu Secuiesc. În acest caz, doi tineri, de 27 şi 19 ani, din Lăzarea şi Joseni, respectiv unul de 19 ani, din judeţul Bacău, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii din cadrul IPJ Harghita şi cei locali, ai Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc, în timp ce comercializau aceste articole pirotehnice.

În staţiunea Lacu Roşu, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Corund, au fost descoperite 2.310 articole pirotehnice, de diferite modele, deţinute şi oferite spre vânzare fără ca unitatea economică să fie autorizată în acest sens.

În zona unui bar din comuna Praid, doi bărbaţi, de 22 şi 28 de ani, ambii din comuna Lupeni, au fost identificaţi în timp ce deţineau într-un autoturism 249 de produse pirotehnice, de diferite tipuri şi categorii.

Un minor de 16 ani, din municipiul Gheorgheni, a fost prins în flagrant în timp ce vindea în zona centrală 120 de articole pirotehnice, iar la Odorheiu Secuiesc o femeie comercializa 63 de articole pirotehnice deţinute ilegal.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în toate cazurile, pe numele persoanelor respective au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Până la acest moment, în urma activităţilor circumscrise Planului Naţional de Acţiune „Foc de artificii 2019-2020”, poliţiştii harghiteni au ridicat în vederea confiscării peste 40.000 de articole pirotehnice.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.