Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aparținătorii se pot informa telefonic despre starea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sănătate » Aparținătorii se pot informa telefonic despre starea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență
Aparținătorii se pot informa telefonic despre starea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență

Aparținătorii se pot informa telefonic despre starea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc pune la dispoziția aparținătorilor pacienților internați un tabel cu numerele de telefon ale secțiilor sale, unde se pot informa zilnic, între orele 12:00 și 13:00, despre evoluția stării de sănătate a acestora.

Într-un comunicat remis presei miercuri, se precizează că vor primi informațiile solicitate doar aparținătorii trecuți de către pacienți în formularul de Consimțământ informat, primit la internare.

„De aceea, rugăm pacienții să completeze consimțământul cu numele și numărul de telefon ale aparținătorilor. Medicii curanți pot fi căutați zilnic între orele 12:00 și 13:00, la numerele de telefon care se găsesc pe pagina web a spitalului (www.spitalmciuc.ro). La secțiile SJU de la Șumuleu Ciuc, unde accesabilitatea medicilor este limitată, a fost detașat un asistent social, care va ține legătura cu aparținătorii. Un alt asistent social informează aparținătorii în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) despre pacienții din UPU și din zona de tampon”, se precizează în documentul citat.

Ca urmare a creșterii numărului pacienților COVID-119 și pentru îngrijirea corespunzătoare a acestora, secțiile spitalului județean au fost reorganizate.

„În momentul de față îngrijim pacienți cu COVID-19 pe secțiile de la Șumuleu, pe fosta secție de Fizioterapie, la secția Ortopedie, la secția Dermatovenerologie și, prin UPU, în zona de tampon. Despre acești pacienți se pot obține informații la numerele de telefon ale acestor secții”, se menționează în comunicatul spitalului județean.

Ortopedia a fost mutată la etajul 3, iar informații cu privire la pacienții internați în această secție se pot obține la numărul de telefon al secției de Cardiologie, care funcționează la același etaj.

„Numărul pacienților COVID-19 este mare, iar personalul medical care îngrijește acești pacienți este suprasolicitat. De aceea le cerem aparținătorilor care solicită informații despre pacienți să aibă răbdare. Bolnavii primesc toate informațiile necesare și medicii se străduiesc să răspundă și la întrebările familiilor acestora la nevoie și atunci când au posibilitate să facă acest lucru”, se arată în finalul comunicatului transmis de SJU.

Lista cu numerele de telefon poate fi accesată aici: https://www.spitalmciuc.ro

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.