Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Anul trecut, în Harghita: Creştere semnificativă a numărului de copii adoptabili, dar şi a familiilor care doresc să adopte | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Anul trecut, în Harghita: Creştere semnificativă a numărului de copii adoptabili, dar şi a familiilor care doresc să adopte
Anul trecut, în Harghita: Creştere semnificativă a numărului de copii adoptabili, dar şi a familiilor care doresc să adopte

Anul trecut, în Harghita: Creştere semnificativă a numărului de copii adoptabili, dar şi a familiilor care doresc să adopte

Numărul copiilor adoptabili, a celor care au ajuns în familii adoptive, dar şi a familiilor care doresc să adopte a crescut semnificativ în anul 2017, rezultatele în acest domeniu fiind cele mai bune din Harghita din ultimii zece ani.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, Elekes Zoltán, a declarat, joi, că anul trecut 21 de copii au ajuns în familii adoptive, aflându-se în diferite faze ale procesului de adopţie, o creştere cu 23 la sută, iar 64 dintre aceştia „au finalitatea planului individual de protecţie adopţia”, ceea ce înseamnă o creştere de 48 la sută faţă de 2016.

Datele statistice mai arată că 21 de copii sunt eligibili şi pentru adopţia internaţională, după ce, potrivit legii, timp de un an nu s-a reuşit adoptarea lor în ţară.

De asemenea, a crescut cu 90 la sută numărul familiilor din Harghita care doresc să adopte, la sfârşitul anului trecut fiind înregistrate 31 de astfel de familii.

Elekes Zoltán consideră că rezultatele sunt atât de bune întrucât a crescut încrederea în instituţia adopţiei, după ce familiile care doresc să adopte au văzut în jurul lor exemple pozitive în acest sens.

„Înseamnă că oamenii au început să aibă încredere în această instituţie a adopţiei, probabil văd exemplele bune unii de la ceilalţi, sunt unele familii care adoptă un copil şi se reîntorc. Avem familii care au adoptat doi copii şi vin după al treilea. Sunt situaţii de familii care au proprii copii şi au mai adoptat sau familii care credeau că nu pot avea copii şi după ce au adoptat sau se aflau în procesul de adopţie au avut şi propriul copil. Avem acum şi o familie de romi care doreşte să adopte copii”, a spus directorul DGASPC Harghita.

Acesta a mai precizat că numărul adopţiilor şi al copiilor declaraţi adoptabili a crescut constat, de la an la an, dar aceste rezultate sunt cele mai bune din ultimii zece ani. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.