Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amenzi pentru nereguli la spaţiile de joacă din patru localităţi harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Amenzi pentru nereguli la spaţiile de joacă din patru localităţi harghitene
Amenzi pentru nereguli la spaţiile de joacă din patru localităţi harghitene

Amenzi pentru nereguli la spaţiile de joacă din patru localităţi harghitene

Pentru elemente ale construcţiilor rupte, porţiuni de lemn putrezit ori frânghii rupte, inspectorii CJPC au sistat activitatea a două spaţii de joacă şi au aplicat amenzi de 4.000 de lei

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a efectuat o acţiune de control privind spaţiile amenajate ca locuri de joacă din patru localităţi. Este vorba de Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Vlăhiţa, iar inspectorii au verificat dacă sunt echipamente de agrement rupte ori dacă au elemente rupte sau ciobite, dacă sunt frânghii rupte, dacă podeţele prevăzute au dale de lemn putrezite sau lipsă, dacă sunt cuie ruginite, toate acestea putând pune în pericol integritatea fizică a celor mici.

Potrivit unui comunicat de presă emis de CJPC Harghita, au fost verificate 11 spaţii de joacă, în Miercurea-Ciuc găsindu-se elemente sparte, dar şi lemn putrezit (inclusiv o grindă de la leagăn). În acest caz, pentru că exista riscul de accidentare a copiilor, s-a dispus oprirea temporară a funcţionării parcului de joacă până la remedierea deficienţelor.

Şi la Gheorgheni s-a luat aceeaşi măsură de sistare temporară a spaţiului de joacă după ce inspectorii CJPCJ Harghita au găsite elemente sparte, lemn putrezit şi frânghii rupte.

În aceste cazuri, au fost puse afişe cu privire la riscul la care sunt expuşi copiii dacă folosesc acele construcţii de joacă.

Pe lângă acestea au mai fost constatate alte abateri, menţionându-se: unele elemente de joacă nu erau inscripţionate ori lipseau informaţiile de pe aparatele de agrement; lipseau panourile de avertizare pentru informarea consumatorilor.

În urma controalelor, au fost aplicate 3 avertismente scrise şi două amenzi contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.