Amenzi în valoare de 8.200 de lei aplicate de către jandarmi în weekend | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Amenzi în valoare de 8.200 de lei aplicate de către jandarmi în weekend
Amenzi în valoare de 8.200 de lei aplicate de către jandarmi în weekend

Amenzi în valoare de 8.200 de lei aplicate de către jandarmi în weekend

Cele mai multe amenzi, atât ca număr, cât şi ca valoare, au fost aplicate în domeniul silvic, în timp ce două sancţiuni contravenţionale s-au acordat pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, jandarmii au aplicat, la sfârşitul săptămânii, 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 amenzi în valoare de 8.200 de lei, dispunând, totodată, confiscarea a peste 8 metri cubi material lemnos.

Opt amenzi, în valoare de 8.000 de lei, din cele 10 acordate, precum şi un avertisment, au fost aplicate în domeniul silvic. Este vorba despre transporturi de material lemnos fără avize de însoţire şi fără ca materialul să aibă aplicată marca silvică. Două cazuri au fost înregistrate sâmbătă, unul în apropiere de Topliţa, unde 4 bărbaţi transportau arbori de esenţă răşinoase, altul în apropierea carierei de la Suseni, unde un bărbat transporta, tot arbori de esenţă răşinoase, cu ajutorul unui autoturism. Al treilea caz a fost înregistrat duminică, când un bărbat de 65 de ani din Sânsimion, a fost depistat în timp ce transporta cu ajutorul unei remorci material lemnos de esenţă răşinoase.

Două amenzi, în valoare totală de 200 de lei, precum şi două avertismente, s-au dat după ce au fost depistate persoane care au consumat băuturi alcoolice în locuri publice.

Totodată, un avertisment a fost acordat şi în domeniul pescuitului, după ce o persoană nu a prezentat permisul de pescuit.

Sprijin acordat răniţilor pe pârtiile de schi

Pe lângă sancţiunile acordate, jandarmii harghiteni, mai precis cei de la posturile montane, au fost solicitaţi să intervină pentru a acorda sprijin unor schiori aflaţi pe pârtia din Ciumani şi care au suferit vătămări corporale ca urmare a unor căzături.

„Dacă sâmbătă, 18 ianuarie, au acordat sprijin unui bărbat ce a suferit o lovitură la spate ca urmare a unei sărituri pe o trambulină formată ad-hoc, duminică, 19 ianuarie, a fost nevoie de ajutorul lor în două cazuri în care au fost implicate o femeie de 20 de ani din municipiul Piatra Neamţ şi un bărbat de 65 de ani din municipiul Gheorgheni. (…) În toate cele trei cazuri, jandarmii au fost solicitaţi de către administratorul pârtiei, colegii solicitând prin intermediul SNUAU 112 şi sprijin de specialitate, oferit în două cazuri de către SMURD Gheorgheni şi într-un caz de Ambulanţa Gheorgheni”, precizează biroul de presă al IJJ Harghita.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.