Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amenzi de peste 51.000 de lei şi zeci de avertismente aplicate de inspectorii ISU Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Amenzi de peste 51.000 de lei şi zeci de avertismente aplicate de inspectorii ISU Harghita
Amenzi de peste 51.000 de lei şi zeci de avertismente aplicate de inspectorii ISU Harghita

Amenzi de peste 51.000 de lei şi zeci de avertismente aplicate de inspectorii ISU Harghita

Verificările au vizat cluburile, discotecile, barurile și sălile de spectacole din județ

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” Harghita au aplicat 20 de amenzi, în valoare de 51.600 lei, şi 30 de avertismente după ce au efectuat o serie de controale la mai multe cluburi, discoteci, baruri şi săli de spectacole de pe raza judeţului. Sancţiunile au fost aplicate după ce s-a constatat că în unităţile respective erau încălcate normele privind prevenirea şi stingerea incendiilor.

Potrivit Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Harghita, în decurs de o săptămână au fost efectuate un număr de 19 controale de prevenire la mai mulţi operatori economici, 11 dintre ele au fost făcute pe timp de zi la baruri, săli de cinema şi spectacole, iar opt pe timp de noapte la cluburi şi discoteci. În urma acestor controale au fost constatate 84 de deficienţe în ceea ce priveşte normele privind prevenirea şi stingerea incendiilor, dintre care cinci au fost înlăturate.

Controalele au fost efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul ISU „Oltul” în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita.

Conform sursei citate, „pentru asigurarea climatului de siguranţă, inspectorii de prevenire fac verificări în continuare pentru eliminarea oricăror potenţiale riscuri”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.