Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amenzi de 215.000 mii lei, în ultimele 24 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Amenzi de 215.000 mii lei, în ultimele 24 de ore
Amenzi de 215.000 mii lei, în ultimele 24 de ore

Amenzi de 215.000 mii lei, în ultimele 24 de ore

Polițiștii harghiteni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 128 de sancțiuni contravenționale, din care 124 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație şi 4 de natură economică,  în valoare totală de 215.000 de lei.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, amenzile au fost aplicate în cadrul acţiunilor de verificare a respectării legalităţii în diferite domenii de activitate, pe raza întregului judeţ.

În perioada amintită, efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și ale Poliției Locale Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni au efectuat verificări la 323 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Tot în această perioadă, echipaje de poliţişti şi jandarmi au asigurat însoţirea a 8 coloane, formate din 20 de autovehicule cu 59 de persoane.

Potrivit sursei citate, o concentrare a forţelor de ordine, cu efective mărite, s-a realizat în zona oraşului Cristuru Secuiesc şi a localităţilor învecinate. În această zonă au fost executate 7 acțiuni de prevenire a faptelor cu impact negativ asupra climatului de ordine și siguranță publică, în contextul pandemiei SARS-Cov-2, din care 4 în mediul urban și 3 în mediul rural.

La aceste acțiuni au participat 17 polițiști şi 8 luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, fiind verificate 459 de persoane în ceea ce priveşte respectarea interdicţiilor de circulaţie. Alți 60 de oameni au fost controlați dacă respectă măsura izolării la domiciliu. În total, au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 37.000 de lei.

„Prin extinderea activităţilor specifice în bazinul Odorheiu Secuiesc, au fost menţinuţi în acţiune cei 8 luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi cooptaţi încă 36 de polițiști de la structurile de Ordine Publică, Poliţie Rurală, Rutieră şi Investigaţii Criminale, 10 lucrători ai Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc și 2 jandarmi. În această zonă au fost legitimate 238 de persoane şi au fost verificate 81 de autovehicule, fiind aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 97.885 de lei, din care 46 la Ordonanţa Militară, 5 la Codul Rutier şi 6 la Legea 61/1991”, a mai informat Biroul de presă al IPJ Harghita. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.