Amendă de 15.000 de lei pentru condiţiile insalubre din gara din Siculeni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Amendă de 15.000 de lei pentru condiţiile insalubre din gara din Siculeni
Amendă de 15.000 de lei pentru condiţiile insalubre din gara din Siculeni

Amendă de 15.000 de lei pentru condiţiile insalubre din gara din Siculeni

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita a constatat că în gara CFR din Siculeni călătorii sunt nevoiţi să aştepte trenurile în condiţii improprii, astfel că a aplicat o amendă de 15.000 de lei.

„În urma controlului efectuat de către comisarii CJPC Harghita la o gară dintr-o localitate imediat apropiată municipiului Miercurea-Ciuc s-au constatat condiţii necorespunzătoare în care consumatorii sunt nevoiţi să aştepte în sala de aşteptare a gării”, se precizează într-un comunicat de presă emis de CJPC Harghita. Acest control a fost realizat după ce inspectorii au fost sesizaţi, de către călători, asupra condiţiilor groaznice din sălile de aşteptare şi din clădirile gărilor, în speciale cele din zonele rurale.

scaungaraÎn comunicat se precizează că în gara din Siculeni scaunele sunt murdare, rupte şi chiar cu şuruburi ieşite, pereţii sunt murdari, arşi sau afumaţi. De asemenea, nu există nici o sursă de căldură, astfel temperatura este aproape identică cu cea de afară, deoarece tâmplăria este stricată. O altă problemă constatată a fost cea a lipsei corpurilor de iluminat, care noaptea provoacă alte neplăceri călătorilor. Şi, cum era de aşteptat, nici condiţiile igienico-sanitare nu erau dintre cele corespunzătoare.

 

sobagara„Astfel, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita au sancţionat operatorul economic cu amendă contravenţională în valoare de 15.000 lei şi au dispus măsura remedierii deficienţelor constatate”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, când a fost întocmit procesul verbal de constatare a contravenţiei, autorizaţia emisă de Autoritatea Feroviară Română – care atestă condiţiile de calitate a serviciilor – nu mai era valabilă.

  • pozele au fost făcute în anul 2007

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.