Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă din Cluj pentru nereguli privind distribuţia cornurilor în şcoli | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă din Cluj pentru nereguli privind distribuţia cornurilor în şcoli
Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă din Cluj pentru nereguli privind distribuţia cornurilor în şcoli

Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă din Cluj pentru nereguli privind distribuţia cornurilor în şcoli

Cornurile care ajungeau la elevi, în cadrul Programului Lapte-Corn, erau uscate, aveau ambalaje deteriorate, iar în majoritatea cazurilor gramajul era mai mic decât cel prevăzut

Săptămâna trecută, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita a primit o reclamaţie din partea Şcolii Gimnaziale „Gábor Áron” din Vlăhiţa, legată de calitatea cornurilor distribuite prin Programul Lapte-Corn.

Comisarul şef adjunct al CJPC Harghita, ing. ec. Laurenţiu Moldovan, a precizat că inspectorii care au fost în control la unitatea respectivă au constatat că nu se respecta graficul de distribuţie, cornurile fiind aduse pentru 3 zile, motiv pentru care acestea nu mai erau proaspete când ajungeau la elevi. De asemenea, s-au găsit inclusiv ambalaje deschise.

Laurenţiu Moldovan spunea că din 56 de cornuri verificate, doar 4 dintre ele aveau gramajul inscripţionat şi prevăzut de 80 grame.

Acesta a mai spus că reprezentanţii firmei clujene (Adi Max) au fost chemaţi la sediul CJPC Harghita. Ei şi-au asumat vina pentru neregulile de la Vlăhiţa, dar nu au scăpat şi de amenda de 10.000 de lei şi de un avertisment.

Şeful CJPC Harghita a amintit că şi anul trecut au fost probleme similare în judeţ privind distribuţia cornului în şcoli. Şi chiar dacă era vorba de o altă societate comercială, practic sunt aceeaşi oameni care au fost amendaţi săptămâna aceasta, după incidentele din anul şcolar 2014-2015, administratorii schimbând numele firmei şi reuşind să câştige din nou licitaţia organizată de Consiliul Judeţean.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.