Alpiniştii din Covasna şi Harghita, plecaţi în expediţia Tien Shan 2017, au atins Vârful Chapaev | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Sport » Alpiniştii din Covasna şi Harghita, plecaţi în expediţia Tien Shan 2017, au atins Vârful Chapaev
Alpiniştii din Covasna şi Harghita, plecaţi în expediţia Tien Shan 2017, au atins Vârful Chapaev

Alpiniştii din Covasna şi Harghita, plecaţi în expediţia Tien Shan 2017, au atins Vârful Chapaev

Trei dintre cei patru alpinişti din judeţele Covasna şi Harghita, care au plecat în luna aprilie într-o expediţie în masivul Tien Shan din Asia Centrală, au atins duminică Vârful Chapaev (6.100 metri) şi se pregătesc pentru obiectivul final – escaladarea Vârfului Khan Tengri (7.010 metri).

Preşedinta Asociaţiei „Secui la înălţime”, Tulit Ilona, a declarat, ieri, că cei trei alpinişti, Csenteri Levente, Szabó Attila şi Tulit Zsombor, care au atins Vârful Chapaev, s-au şi întors în tabăra intermediară, unde se vor odihni o zi sau două înainte de a porni spre Vârful Khan Tengri.

Potrivit acesteia, cel de-al patrulea alpinist aflat în echipă, Tóásó István, a fost nevoit să renunţe la escaladare din cauza unor probleme medicale apărute în mod neaşteptat. „Echipa noastră îşi păstrează programul iniţial, a atins Vârful Chapaev şi se pregăteşte pentru cea de-a doua etapă. (…) Din păcate, cu unul mai puţin, pentru că Tóásó István, care, deşi avea o condiţie fizică bună, nu a mai putut continua drumul din cauza tensiunii arteriale ridicate şi a trebuit să se întoarcă”, a precizat Tulit Ilona.

Tulit Zsombor a declarat, înainte de plecare, că expediţia, care se desfăşoară în perioada 20 iulie – 14 august, se înscrie în proiectul „Secui la înălţime”, ce are ca scop escaladarea celor mai înalte piscuri de pe cele şapte continente.

Expediţia poate fi monitorizată pe Internet la adresa https://share.garmin.com/TulitZsombor2.

Tulit Zsombor este unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti din ţară şi şi-a înscris în palmares câteva dintre cele mai importante vârfuri din lume, printre care Elbrus (Europa), McKinley (America de Nord), Kilimanjaro (Africa), Aconcagua (America de Sud) şi Mount Vinson (Antarctica). (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.