„Aleargă Hășmașii”, ediția a II-a | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sport » „Aleargă Hășmașii”, ediția a II-a
„Aleargă Hășmașii”, ediția a II-a

„Aleargă Hășmașii”, ediția a II-a

Pasionații de alergare și de natură sunt așteptați să participe, sâmbătă, la a doua ediție a unui concurs de alergare montană desfășurat în apropierea orașului Bălan. Intitulat „Aleargă Hășmașii”, evenimentul este organizat de Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului din Bălan.

Startul se va da la ora 9:00, iar participanții vor avea de ales dintre două trasee. Un semimaraton (sau Tura Mică), care măsoară 22 km, cu o altitudine maximă de 1.792 metri și un maraton (sau Tura Mare) de 43 km, care are altitudinea maximă pe Vârful Fratele, la 1.707 metri.

Pentru ambele trasee, atât startul, cât și sosirea, sunt amenajate în centrul orașului. Traseele vor trece pe la Piatra Singuratică, Hășmașul Mare, Poiana Albă, Tarcău, Revendica, iar maratonul va include și Hășmașul Mic, satul Trei Fântâni și izbucul din localitate, precum și zona estică a Poienii Albe.

Cei care doresc să participe la „Aleargă Hășmașii” se pot înscrie pe site-ul evenimentului – aesh.eu/ro/alearga-hasmasii. Taxa de participare este de 80 de lei indiferent de traseul ales, inclusiv la fața locului în ziua concursului. De precizat faptul că cei care au între 16 și 18 ani pot participa doar cu acordul scris al părinților sau tutorelui și cu prezentarea unei adeverințe medicale care să confirme că sunt apți pentru efort fizic. De asemenea, organizatorii au pus la dispoziție un kit de echipament doar pentru cei care s-au înscris până pe 31 august, după această dată nefiind garantat.

Organizatorii concursului vor premia cei mai buni alergători cu bani pentru categoria Open, cu trofee („buchete” din flori de mină prețioase) şi produse destinate activităților montane/alergare pentru toate categoriile. (L.C.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.