Adrian Jean Andrei, reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Adrian Jean Andrei, reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România
Adrian Jean Andrei, reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România

Adrian Jean Andrei, reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a fost reconfirmat, la ultima întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, în funcţia de vicepreşedinte al acestei entităţi profesionale pentru un mandat de 4 ani. Şedinţa a avut loc la Dunavăţul de Jos, judeţul Tulcea.

În cadrul acestei întâlniri, prefectul de Harghita a fost reales în Consiliul Director, urmând să răspundă de judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş. Consiliul Director al Asociaţiei este împărţit în 9 regiuni la care se adaugă zona Bucureşti.

Potrivit lui Adrian Jean Andrei, la întâlnirea de la Tulcea au fost făcute propuneri concrete pe proiectul de Cod administrativ, amendamente la Legea salarizării, exemple şi speţe privind situaţiile de urgenţă, dar şi discuţii privind statutul funcţionarului public, cel al înaltului funcţionar public şi al demnitarilor.

Lucrările întâlnirii s-au bucurat de prezenţa conducerii MAI şi a celorlalte instituţii centrale cu care instituţiile prefectului au o strânsă legătură de colaborare şi cooperare.

În momentul de faţă, Asociaţia numără 150 de membri, prefecţi şi subprefecţi actuali în funcţie, dar şi foşti înalţi funcţionari publici, care au ocupat această funcţie minimum 6 luni.

Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România este o asociaţie profesională care desfăşoară activităţi de îmbunătăţire a cadrului legislativ în administraţia publică locală şi centrală, venind cu propuneri concrete de modificare a unor acte normative care reglementează acest domeniu, dar şi care privesc funcţia de prefect sau subprefect. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.