Administratorul firmei care efectua lucrările la fundația internatului din Odorhei, reținut pentru 24 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Administratorul firmei care efectua lucrările la fundația internatului din Odorhei, reținut pentru 24 de ore
Administratorul firmei care efectua lucrările la fundația internatului din Odorhei, reținut pentru 24 de ore

Administratorul firmei care efectua lucrările la fundația internatului din Odorhei, reținut pentru 24 de ore

În cursul de zilei de marți, în urma audierii mai multor persoane, față de administratorul firmei ce executa lucrări la fundația internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, precizează IPJ Harghita.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba de Lászlo Szilveszter Sándor, administrator și acționar unic al SC Lareno – Fa SRL. Anchetatorii spun că acesta ar fi coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect. Le-ar fi cerut muncitorilor să sape până în partea de jos a fundației, la peste 2 metri adâncime, deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Lászlo Szilveszter spunea că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator. Muncitorul care a săpat a povestit că a văzut cum de sus cade o bucată de tencuială, iar apoi, în doar câteva secunde, întreg zidul s-a prăbuşit.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.