Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Activistul George Simion, agresat fizic la cimitirul de la Valea Uzului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Activistul George Simion, agresat fizic la cimitirul de la Valea Uzului
Activistul George Simion, agresat fizic la cimitirul de la Valea Uzului

Activistul George Simion, agresat fizic la cimitirul de la Valea Uzului

Fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, al Alianței pentru Centenar, candidat independent la alegerile europarlamentare, activistul George Simion a fost bătut în timp ce se afla la cimitirul eroilor de la Valea Uzului. Incidentul de acolo a fost filmat și postat, live, pe Facebook.

Pe aceeași platformă de socializare, George Simion preciza că a fost la Poliția Dărmănești, unde a dat declarații, iar o altă persoană cu care se afla s-a deplasat la spitalul din Moinești.

Totodată, el mai precizează că i s-au furat două telefoane de către cei care l-au agresat.

Comentarii:

comentarii

3 comments

 1. PROVOCARE DE DOI BANI
  Scena pare a fi surprinsa din manualul politicii fanariote atat de bine cunoscute pe plaiurile noastre mioritice, dar pare ca noi nu vrem sa invatam din propriile noastre greseli, si ne prefacem ca lupta sacra pentru o palma de ogor ar insemna patriotismul infinit si cel mai bun. Intre timp: nu avem spitale, scoli, iar romanii fug din tara intr-un ritm mai atenuat ca in timpul lui Ceausescu.

  Iar George Simion este candidat la europarlamentare, cu un program – adica scuze: „program” – de nationalism ieftin si periculos, gen: „Basarabia e Romania” si altele, de parca UE ar avea de-a face ceva cu dorinta eterna de unire a romanilor…

  Jale…
  Iar George Simion si-a dat seama ca disputele pe marginea cimitirului international din Valea Uzului e un moment oportun pentru el, si pentru cei ca ei ca sa-si culeaga niste fructe – adica voturi – daca oricum se da de ici’ incolo cu nationalismul roman si getodacic…

  Asa si-a luat telefonul, inca vreo doi „camarazi”, unde s-a apucat sa provoace maghiarii de acolo care aranjau cimitirul – cica de ce sunt acoperite cu saci de nylon crucile ostasilor romani. Acelor ostasi despre care istoricul nostru eurodeputat habar nu are, CA NU ACOLO SUNT INMORMINTATI SOLDATI ROMANI, CI CU 10 KILOMETRII MAI SUS – un batran secui i-a si zis, dar se pare ca faptele nu-l deranjeaza pe filantropul getodacilor de pretutindeni.

  Videoul pus pe Facebook chiar de catre el arata doar cat de marlan poate sa fie un politician cand intra in lupta sfanta pentru voturi. Zice el, ca l-au lovit, DAR PE FILMARE ASTA NU SE VEDE, DOAR NISTE PANTALONI PLIN CU NOROI, intr-un alt video se vede cum un secui, saturindu-se de idiotismul al unui wannabe eurodeputat pur si simplu il fugareste pe eroul nostru. (Nu de alta, dar in ritmul asta va greu de aparat Ardealul, frate!)

  George Simion, demn de virtutile politicianului roman postdecembrist nu le spune celor care vizioneaza videorile lui, ca in acest cimitir:

  UNU: IN ACEST CIMITIR NU SE AFLA NICI UN OSTAS ROMAN – ei sunt inmormantati cu 10 kilometrii mai sus, intr-un cimitir ortodox, aflat intr-o stare destul de precara (oare asta de ce nu a filmat, si de ce nu a intrebat organele competente ca de ce s-a ajuns aici?)

  DOI: CRUCILE DE BETON AU FOST AMPLASATE ILEGAL! Nu, asta nu-i o PARARE „maghiara”, ci un FAPT din partea prefecturii judetului BACAU (judet in care nu se manca kürtöskalács cu gulas pe un ritm de csardas, daca intelegeti ce vreau sa spun!) asa ca nu numai ca au avut tot dreptul sa puna saci pe crucile respective, puteau chiar si sa le demoleze, cu asta readucand terenul in situatia de dinaintea comiterii faptei ilegale! Desigur: nu vrea nimeni sa le demonteze, keep calm (and eat kürtös kalács!), dar ca si fapt divers e bine de stiut, mai de catre nationalistii nostri prosti si inculti, daca tot le mananca c*rul sa dea cu pararea…

 2. De acord că George Simion nu trebuia să amestece campania electorală (care oricum e proastă, la toți candidații), cu cazul Valea Uzului, care e distinct. Dar. Există un dar. Când a fost restaurat „cimitirul cu ostași maghiari” nu putea fi restaurat și „cimitirul cu ostași români” cel situat cu 10 km. „ mai sus”, cum spune domnul cu PROVOCAREA? Probabil este tot în aceeași comună, Sînmartin. Dacă amândouă cimitirele sunt pe raza Primăriei Dărmănești întrebarea rămâne valabilă. Indiferent de ițele disputei administrative, rămâne gestul șovin al acoperirii crucilor cu saci. (Negri, că doar e vorba de morți!) Conchid că la mijloc este vorba de prostie din partea celor doi primari.

 3. Dacă în anul 1927 a fost declarat „cimitir internațional” înseamnă că s-au avut în vedere toți ostașii căzuți pe frontul din Valea Uzului, deci și români. Inclusiv morții descoperiți izolat, accidental, chiar și în ziua de azi. Deci toți trebuie depuși în acest cimitir. Chiar dacă nu-i convine primarului isteț din Sînmartin, care crede că acolo trebuie să zacă numai soldații unguri. Acum, dacă ostașii români din cimitirul ortodox abandonat din diferite motive (nu mai sunt oameni în sat) au fost mutați în același „cimitir internațional” (din România!) de ce s-a isterizat primarul ciucan, apoi și UDMR-ul? De ce atâta zarvă violentă în vorbire și gesturi din partea maghiarilor, vezi Tamas Sandor președintele C.J.Covasna? Nu le este rușine? Să transformi o chestiune administrativă în sursă de tensiune interetnică este de noaptea minții, demnă de indivizi fără conștiință, fără responsabilitate și plini de șovinism. Cum să profanezi crucile ostașilor în țara pentru care au murit? Până unde poate merge nebunia extremistă? Vă place unde s-a ajuns, domnule primar de Sînmartin? Astâmpărați-vă, domnilor cu fierea neagră. Nu stârniți mânia oamenilor cuminți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.