Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Academia de fotbal din Miercurea Ciuc, printre primele 5 din ţară | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Sport » Academia de fotbal din Miercurea Ciuc, printre primele 5 din ţară
Academia de fotbal din Miercurea Ciuc, printre primele 5 din ţară

Academia de fotbal din Miercurea Ciuc, printre primele 5 din ţară

Federaţia Română de Fotbal a demarat, anul trecut, procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii şi juniori şi a centrelor pentru fotbal juvenil din România. Anul trecut, FRF a clasificat 58 de cluburi. În ediţia din acest an, a doua a proiectului, 69 de cluburi participante în competiţiile de juniori FRF au fost clasificate, în urma cererii lor.

Dintre cele 58 de academii clasificate şi în 2019, doar 13 au obţinut un punctaj mai mic în acest an, restul de 45 reuşind să-şi îmbunătăţească acest scor. Practic, precizează FRF, 78% din academii au evoluat la nivel calitativ.

Potrivit FRF, procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanţa în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În acelaşi timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ţinând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât şi a domeniului general în scorul total.

Cele 7 domenii şi ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obţine maximum 100 de puncte sunt: strategie şi filozofie – 10,6 %; echipe şi jucători – 12,1%; staff tehnic – 19,4%; staff suport – 6,8%; antrenamente şi meciuri – 9,7%; infrastructură şi facilităţi – 20,8%; rezultate – 20,6%.

Pe baza punctajelor obţinute de cluburi, s-a putut realiza şi un clasament al academiilor de fotbal. La vârful clasamentului, FC Viitorul îşi păstrează poziţia de lider naţional, chiar cu o uşoară creştere (de la 91,5 puncte la 93,2), urmat însă de academii care au crescut semnificativ ca punctaj faţă de anul trecut. Pe locul doi se află FCSB (88,18 puncte), iar podiumul este încheiat de FC Dinamo 1948 (84,86).

De remarcat că pe locul 5 se află academia din Miercurea Ciuc, care a acumulat un punctaj de 83,90, cu 20,70 mai mare decât cel de anul trecut.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Precis Academia este în România? Din foto, cu stema Ungariei, rezultă că nu. Așa că nu-i mai lăudați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.