A scăzut suma pentru drumuri şi s-au înmulţit banii pentru bunuri şi servicii | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » A scăzut suma pentru drumuri şi s-au înmulţit banii pentru bunuri şi servicii
A scăzut suma pentru drumuri şi s-au înmulţit banii pentru bunuri şi servicii

A scăzut suma pentru drumuri şi s-au înmulţit banii pentru bunuri şi servicii

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita

Rectificare

Ieri, Consiliul Judeţean Harghita, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat în regim de urgenţă modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita şi utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, pe anul 2016. Astfel, s-a aprobat diminuarea la partea de venituri a subcapitolului „sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri” cu suma de 20 mii lei, iar la partea de cheltuieli diminuarea subcapitolului „drumuri şi poduri, bunuri şi servicii” cu aceeaşi sumă. S-a aprobat utilizarea fondului de rezervă bugetară prevăzut în buget la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita pe anul 2016 în sumă totală de 196,80 mii lei, din care: suma de 130 mii lei pentru suplimentarea bugetului aparatului propriu la cheltuieli cu bunuri şi servicii; suma 60 mii lei pentru suplimentarea cheltuielilor privind prevenirea şi combaterea inundaţiilor şi îngheţului; suma de 5 mii lei suplimentarea bugetului Şcolii Populare de Artă şi cu suma de 1.800 lei pentru suplimentarea bugetului Centrului Cultural şi de Arte Lăzarea pentru cheltuieli cu programe culturale.

De asemenea, s-a aprobat acordarea unui ajutor financiar prin utilizarea fondului de rezervă bugetară în sumă de 25 mii lei comunei Feliceni, pentru remedierea pagubelor provocate infrastructurii rutiere apărute în urma fenomenelor hidrometeorologice din data de 3 iulie 2016, în satul Oţeni, comuna Feliceni.

 Din finanţarea bugetară a anilor precedenţi

S-a aprobat rectificarea bugetului judeţului prin majorarea la partea de venituri a subcapitolului „sume provenite din finanţarea bugetară a anilor precedenţi, aferente secţiunii de dezvoltare” cu suma de 25 mii lei, iar pentru secţiunea de funcţionare cu suma de 29,88 mii lei. Pe partea de cheltuieli s-a majorat subcapitolul „asistenţă socială pentru familie şi copii” cu aceeaşi sumă.

Fără a intra în detalii, s-a aprobat modificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita pe anul 2016 prin virări de credite bugetare între titluri, programe, articole şi aliniate în cadrul aceluiaşi capitol.

 Fonduri externe nerambursabile

De asemenea, s-a aprobat rectificarea bugetului fondurilor externe nerambursabile pe anul 2016 în cazul Centrului Cultural Judeţean Harghita cu suma de 10.000 lei, reprezentând sume primite de administraţiile locale în cadrul unor programe cu finanţare nerambursabilă.

 Precizare

Se impune notat şi faptul că s-a aprobat modificarea Listei programelor de investiţii publice ale Consiliului Judeţean Harghita.

XXX

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare au mai fost şi alte subiecte de interes, dar asupra acestora vom reveni în numărul următor al ziarului „Informaţia Harghitei”.

Am mai reţinut faptul că şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita va avea loc în data de 14 iulie 2016, în comuna Sărmaş. Preşedintele CJH, Borboly Csaba, şi-a exprimat speranţa că până la data stabilită pentru şedinţa ordinară vor veni în judeţ şi sumele alocate de Guvern judeţului Harghita pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de precipitaţiile din perioada mai-iunie 2016.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.