Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

A furat o maşină din a doua încercare şi a condus-o zeci de kilometri, deşi nu avea permis | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » A furat o maşină din a doua încercare şi a condus-o zeci de kilometri, deşi nu avea permis
A furat o maşină din a doua încercare şi a condus-o zeci de kilometri, deşi nu avea permis

A furat o maşină din a doua încercare şi a condus-o zeci de kilometri, deşi nu avea permis

Un tânăr de 22 de ani din Ciumani este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni după ce a fost la o petrecere în Sovata şi a dorit să se întoarcă acasă. Problemele i se trag după ce a străbătut cea mai mare din drumul spre casă cu un autoturism furat pe care l-a condus fără a avea un permis de conducere.

Biroul de presă al IPJ Harghita precizează că furtul maşinii a fost semnalat Postului de Poliţie Praid de către proprietar sâmbătă dimineaţa, acesta spunând că autori necunoscuţi i-au sustras autoturismul, în cursul nopţii, din faţa porţii. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, după primele verificări, a constatat că maşina a fost parcată pe marginea drumului naţional 13B, însă fără să fie încuiată şi cu cheile în contact. De asemenea, la mai puţin de un kilometru distanţă a fost găsită o altă maşină care avea un geam din faţă spart.

Tot sâmbătă, poliţiştii au dat în urmărire naţională autoturismul, astfel că a doua zi dimineaţă l-au găsit, cu numerele de înmatriculare demontate, pe raza comunei Ciumani. În comună s-au deplasat şi poliţişti din Odorheiu-Secuiesc, aceştia, împreună cu colegii lor din Ciumani, identificându-l ca principal suspect al furtului pe B.S. de 22 de ani.

Poliţiştii spun că B.S., după ce a participat vineri seara la o petrecere în Sovata, a mers cu o maşină de ocazie până în Praid. Aici a încercat să fure un autoturism, i-a spart geamul, dar nu a reuşit să-l pornească. Mergând mai departe, a dat peste un alt autoturism care avea cheile în contact; nu a stat mult pe gânduri, s-a urcat în el şi, deşi nu avea permis de condus, a plecat până în Ciumani (peste 40 de km), unde l-a abandonat.

Conform sursei citate, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu-Secuiesc cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de „furt”, „tentativă la furt” şi „conducere fără permis”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.