A fost inaugurat terenul de sport din curtea Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Societate » A fost inaugurat terenul de sport din curtea Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc
A fost inaugurat terenul de sport din curtea Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc

A fost inaugurat terenul de sport din curtea Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc

Luni, în cadrul Zilelor Judeţului Harghita a fost inaugurat terenul de sport multifuncţional din curtea Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc. La eveniment a fost prezent preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, conducerea şi o parte dintre angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, conducerea şi profesorii Liceului Tehnologic Special „Szent Anna” şi, nu în ultimul rând, beneficiarii centrului. Ne-au onorat cu prezenţa şi invitaţii speciali – echipa U-19 a FK Miercurea-Ciuc, în frunte cu antrenorul Széchenyi Márton.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a subliniat că la inaugurarea complexului copiii au spus că ar fi bun un teren de fotbal şi, iată, a sosit momentul când inaugurăm terenul solicitat. „Voi aţi solicitat acest teren, deciziile au fost luate şi, iată, ne aflăm aici, la inaugurarea lui. Sper ca unii dintre voi să ajungeţi să întăriţi echipa FK Miercurea-Ciuc”, a afirmat Borboly Csaba. La rândul său, directorul DGASPC Harghita şi-a exprimat bucuria că „am ajuns la momentul inaugurării acestui teren de sport, la care am visat chiar de la deschiderea oficială a centrului”, a spus Elekes Zoltán. El a afirmat că sportul este cea mai frumoasă şi cea mai practică metodă care poate fi folosită în educaţie. „În sport nu avem duşmani, ci doar adversari, iar după terminarea meciului ne dăm mâna şi suntem prieteni”.

Şefa de centru, Antal Dászkel Ildikó, este de părere că a fost mare nevoie de acest teren, deoarece activităţile sportive de până acum se desfăşurau pe terenurile sportive ale cartierelor sau a şcolilor din apropiere. „Odată cu construirea acestui teren de sport multifuncţional (minifotbal, baschet, tenis, volei, fotbal şi tenis) a devenit realitate promisiunea preşedintelui CJ Harghita, făcută cu ocazia festivităţii de predare oficiale a Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc. Terenul de sport cu gazon artificial a fost construit la iniţiativa conducerii DGASPC Harghita în cursul lunii decembrie 2016 şi reprezintă o adevărată culoare în viaţa beneficiarilor centrului, este un adevărat dar pentru copiii noştri, pentru că îşi pot petrece timpul aşa cum le place, într-un mediu sigur”, a spus şefa Complexului de Servicii Miercurea-Ciuc. „Construirea terenului de sport a fost finanţată de Consiliul Judeţean Harghita şi a costat în total 205.642 lei. Lucrările au fost realizate de SC Atlas Sport Tg. Mureş”, a mai adăugat Antal Dászkel Ildikó. Locuitorii centrului au afirmat în unanimitate că existenţa terenului de sport îi bucură foarte mult, pentru că îşi pot petrece timpul liber cu ceea ce le place să facă.

Bencza Adrian Gabriel locuieşte în centrul condus de Antal Dászkel Ildikó de trei ani, chiar înainte de a se muta în Complexul de Servicii şi, stând de vorbă, şi-a amintit de vremurile în care locuiau în centrul de tip rezidenţial. „De când ne-am mutat în acest centru ni s-a schimbat viaţa. Avem parte de tot ce este necesar, este cu totul altfel să locuieşti într-o casă de tip familial. De când s-a construit acest teren, fiecare dintre noi are o ocupaţie. Practicăm diferite sporturi, mai ales fotbal şi baschet. Este foarte util, fiecare dintre noi îşi găseşte o ocupaţie. Ne place foarte mult”, ne-a spus Bencza Adrian Gabriel.

Gábor Răzvan are 17 ani şi locuieşte în Complexul de Servicii de 3 ani. Ne-a declarat că îi place sportul, mai ales fotbalul şi boxul. „Construirea acestui teren ne-a schimbat mult viaţa. Până atunci ne rugam de conducerea şcolilor din apropiere să ne lase să ne jucăm şi noi puţin. Acesta este terenul nostru şi chiar şi colegii mai slabi în sport pot beneficia de el. Mă bucur foarte mult că există şi nu mi-aş putea imagina viaţa fără acest teren de sport”, ne-a declarat tânărul. (Biroul de presă al DGASPC Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.