A fost extras din fondul forestier ursul care ameninţa siguranţa locuitorilor din Dăneşti | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » A fost extras din fondul forestier ursul care ameninţa siguranţa locuitorilor din Dăneşti
A fost extras din fondul forestier ursul care ameninţa siguranţa locuitorilor din Dăneşti

A fost extras din fondul forestier ursul care ameninţa siguranţa locuitorilor din Dăneşti

După cum se ştie deja, în data de 25 iulie, Ministerul Mediului a emis autorizaţie de intervenţie în cazul unui urs care a provocat mai multe daune în hotarul localităţii Dăneşti, rănind grav o persoană.

Astfel, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare Nimrod din Dăneşti au extras din fondul de vânătoare unul din cei doi urşi care în perioada care a trecut au atacat trei persoane şi au prădat zeci de animale.

„Urşii care atacă omul reprezintă un pericol pentru populaţie, fapt care a fost recunoscut şi de reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a mediului. După cum a menţionat şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, în situaţii de urgenţă în care urşii atacă direct omul, aceia trebuie extraşi”, a menţionat Borboly Csaba.

Consiliul Judeţean Harghita a demarat o campanie prin care solicită sprijinul locuitorilor din judeţ în procesul de raportare a daunelor cauzate de animalele sălbatice. În vederea soluţionării cât mai eficiente a acestor daune, toţi cei păgubiţi sunt rugaţi să ataşeze fotografii, respectiv materiale video şi să le transmită la adresa de e-mail daune@judetulharghita.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.