A ameninţat vânzătoarele unui magazin cu un pistol de jucărie şi a fugit cu peste 2.200 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » A ameninţat vânzătoarele unui magazin cu un pistol de jucărie şi a fugit cu peste 2.200 de lei
A ameninţat vânzătoarele unui magazin cu un pistol de jucărie şi a fugit cu peste 2.200 de lei

A ameninţat vânzătoarele unui magazin cu un pistol de jucărie şi a fugit cu peste 2.200 de lei

 Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Un tânăr de 18 ani a intrat, vineri seara, într-un magazin mixt din municipiul Miercurea-Ciuc, având faţa acoperită cu o cagulă, a ameninţat pe cele două vânzătoare cu un pistol de jucărie şi a fugit cu 2.240 de lei, bani proveniţi din vânzare. El a fost prins de poliţişti a doua zi, fiind reţinut pentru 24 de ore şi, duminică, instanţa a decis arestarea lui pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Potrivit Compartimentului de presă din cadrul IPJ Harghita, poliţiştii au fost anunţaţi la 2 minute după săvârşirea tâlhăriei. Magazinul era prevăzut cu un sistem de supraveghere video, format din 6 camere de luat vederi funcţionale, însă, din pricina unor defecţiuni la sistemul de stocare, nu au fost înregistrate imagini. Cu toate acestea, a doua zi a fost identificat suspectul, dar şi un complice: un minor de 16 ani.

Conform poliţiştilor, cei doi şi-au procurat arma de jucărie de la un amic cu puţin înainte de a comite tâlhăria. Când au ajuns la magazin, tânărul de 18 ani, care are şi antecedente penale, a intrat în unitatea comercială, având cagulă şi mănuşi, le-a agresat fizic pe cele două femei, iar una dintre ele i-a înmânat suma de bani amintită. Complicele acestuia, minorul de 16 ani, nu a intrat în magazin, a stat în stradă pentru a-l avertiza pe celălalt suspect în caz că vine cineva. Minorul este cercetat în momentul de faţă pentru săvârşirea de complicitate la tâlhărie calificată. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.