Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concurs şi premii în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraş | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Societate » Concurs şi premii în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraş
Concurs şi premii în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraş

Concurs şi premii în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraş

  • Acestea trebuie să conţină şi inscripţii în alfabetul secuiesc
  • Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local s-a mai aflat exproprierea de pe strada Câmpul Mare şi Grădiniţa „Angyalkert”

Consiliul Local Miercurea-Ciuc a adoptat în cadrul ultimei şedinţe regulamentul pentru concursul de soluţii care prevede proiectarea elementelor de semnalizare care vor fi montate la intrările oraşului. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Miercurea-Ciuc, concursul va fi lansat pe 20 februarie şi prevede inclusiv acordarea premiilor în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraş. care vor fi supuse unui concurs public şi apoi evaluate de un juriu profesionist. „Pe lângă limbile maghiară şi română, locuitorii şi vizitatorii vor fi salutaţi şi cu inscripţii în alfabetul secuiesc”, se arată în comunicat.

Pe lângă acest regulament, în cadrul şedinţei de vineri, consilierii au mai hotărât ca noua grădiniţă „Angyalkert”, recent construită, să facă parte din reţeaua locală de învăţământ începând cu următorul an şcolar. Grădiniţa „Angyalkert”, de pe strada Inimii, construită de Parohia Sfânta Cruce prin finanţare de la statul maghiar va găzdui 150 de copii de diferite vârste preşcolare, în 8 grupe.

În legătură cu dezvoltarea străzii Câmpul Mare – se arată în comunicat – s-a menţionat necesitatea construirii unui trotuar şi a unei piste de biciclete. În acest scop se vor face exproprieri.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.