Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Chestionare pentru şoferi pe drumurile aflate în administrarea CNAIR | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Chestionare pentru şoferi pe drumurile aflate în administrarea CNAIR
Chestionare pentru şoferi pe drumurile aflate în administrarea CNAIR

Chestionare pentru şoferi pe drumurile aflate în administrarea CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat, printr-un comunicat, că în zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie şi 26 octombrie, în intervalele orare 08:00-12:00 şi 14:00-18:00, se vor desfăşura anchetele de circulaţie „Origine – Destinaţie”, fiind vorba despre un studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică şi care constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Anchetele se vor desfăşura pe întreaga reţea de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice şi vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Bucureşti, Zalău), destinaţia cursei (ex.: Suceava, Chişinău), scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri), felul mărfii în cazul vehiculelor de transport marfă şi numărul de pasageri în cazul vehiculelor de pasageri.

„Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Menţionăm că informaţiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor. Fiind vorba despre o acţiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acţiune să se desfăşoare într-un timp cât mai redus”, se mai arată în comunicat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.