Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Două din cele trei centre de vaccinare din Miercurea Ciuc, din totalul de 13 câte sunt în județ, se vor deschide săptămâna viitoare | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 aprilie 2024
Home » Sănătate » Două din cele trei centre de vaccinare din Miercurea Ciuc, din totalul de 13 câte sunt în județ, se vor deschide săptămâna viitoare

Două din cele trei centre de vaccinare din Miercurea Ciuc, din totalul de 13 câte sunt în județ, se vor deschide săptămâna viitoare

În județul Harghita, pentru a doua etapă a campaniei de imunizare, vor funcţiona 13 centre de vaccinare: trei în municipiul Miercurea Ciuc, două în Odorheiu Secuiesc şi câte unul în municipiile Topliţa şi Gheorgheni, oraşele Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Bălan şi Borsec, comunele Corund şi Remetea.

Centrele de vaccinare vor deservi persoanele care doresc să se vaccineze atât din localitatea respectivă, cât şi din localităţile învecinate.

Estimările arată că cele 13 centre din Harghita ar urma să deservească 57.803 persoane vulnerabile, care au peste 60 ani şi care se pot vaccina, dacă vor solicita acest lucru, la care se adaugă celelalte categorii incluse în etapa a doua de vaccinare.

În municipiul Miercurea Ciuc, din cele trei centre de vaccinare, două se vor deschide săptămâna viitoare, iar cel de-al treilea în data de 25 ianuarie. Odată cu deschiderea centrelor, începe vaccinarea populației împotriva COVID-19 – anunță Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Conform sursei citate, primăria asigură spațiu pentru două centre de vaccinare, iar Consiliul Județean Harghita pentru unul.

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a înființat un centru în clădirea fostului sediu Goscom SA din strada Salcâm nr. 1, iar al doilea în clădirea fostului restaurant din Jigodin-Băi. În ambele spații a fost necesară reabilitarea rețelelor de electricitate și de încălzire, dotarea cu mobilier și amenajare paravane pentru împărțirea spațiului.

Centrul de vaccinare din strada Salcâm va funcționa mai ales pentru vaccinarea locuitorilor din zona Ciucul de Sus și se va deschide miercuri, 20 ianuarie. Celălalt centru, din Jigodin-Băi, se va deschide, cel mai probabil, în data de 25 ianuarie și va fi accesibil mai ales pentru locuitorii zonei din Ciucul de Jos. În ambele spații vor fi amenajate câte două încăperi, iar paralel cu amenajarea interioară a spațiilor se efectuează și avizarea centrelor.

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc – precum și cei din împrejurime – vor fi vaccinați începând de luni, 18 ianuarie, în fosta clădire a ambulanței județene, situată pe strada Kossuth Lajos, aflată în proprietatea Consiliului Județean Harghita.

În a doua etapă de vaccinare intră persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice și angajați care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Cei interesați se pot înscrie online pe pagina https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin numărul de telefon 021–4144466. Persoanele cu boli cronice au posibilitatea de se a programa și prin intermediul medicului de familie.

  • Trei localităţi au rata de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori

Băile Tuşnad, Gălăuţaş şi Porumbeni sunt singurele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Harghita în care incidenţa cazurilor cumulate în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, potrivit hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În aceste localităţi, măsurile suplimentare de restricţii sunt în vigoare până în data de 26 ianuarie.

În celelalte 64 de localităţi, rata de infectare este sub 1,5 la mia de locuitori.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.