Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

87 de unităţi de cazare, restaurante şi servicii conexe certificate Family-Friendly în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Societate » 87 de unităţi de cazare, restaurante şi servicii conexe certificate Family-Friendly în Harghita
87 de unităţi de cazare, restaurante şi servicii conexe certificate Family-Friendly în Harghita

87 de unităţi de cazare, restaurante şi servicii conexe certificate Family-Friendly în Harghita

Proiectul Family-Friendly, iniţiat şi derulat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Harghita, a fost lansat în urmă cu un an şi a devenit un brand de călătorie între destinaţiile pentru familii

Scopul acestei iniţiative este de a-i atrage în judeţ pe turiştii care călătoresc împreună cu copiii şi să le ofere activităţi turistice special concepute pentru întreaga familie, posibilitatea de a se distra şi de a-şi petrece timpul liber în mod plăcut, interesant şi sigur.

„În cursul primei ediţii am certificat 52 de locuri de cazare, respectiv restaurante. Nu înseamnă mare lucru, ci o mică atenţie la copii: să existe un loc de schimbat scutece, restaurantele să aibă meniu pentru copii, scaune pentru copii, chestii care ne ajută pe noi, părinţii, să nu fim aşa de stresaţi în timpul unei vacanţe şi să avem posibilitatea să lăsăm copiii mai liberi. Deci minimele cerinţe erau să fie locuri sigure. Anul acesta am continuat iniţiativa şi am certificat şi serviciile Family-Friendly, în total, cu locuri de cazare, servicii, restaurante, am certificate 35 de unităţi”, a declarat, ieri, directorul executiv al ADI Harghita, Szabó Károly, la finalul festivităţii de acordare a certificatelor Family-Friendly.

Nu toţi cei care aplică pentru aceste certificate le şi primesc. Comisia formată din membri ai ADI Harghita, de obicei părinţi, verifică dacă sunt întrunite toate cerinţele. La ediţia actuală solicitările unui număr de patru aplicanţi au fost respinse, potrivit sursei citate.

„Criteriile au fost puse în ordine de noi şi ştim pe ce vrem să ne axăm: pe tema Family-Friendly şi un judeţ aproape de natură, ideal pentru vacanţa de familie în siguranţă”, a punctat Szabó Károly.

Pe lângă unităţi de cazare şi restaurante, au fost mai certificate activităţi turistice concepute special pentru familii, dar şi atracţii turistice. Printre acestea se numără şi Pensiunea Marceluca din Sărmaş, Casa A din Topliţa şi Asociaţia Club Natură şi Aventură din aceeaşi localitate, precum şi Lacul Sfânta Ana.

„Anul acesta am extins posibilitatea de certificare în program şi ne-am axat pe serviciile adiţionale cazării. Această iniţiativă ne demonstrează că firmele au început să fie mai implicate şi să vină cu servicii şi recomandări în zona turistică Family-Friendly, punând accentul pe nevoile lor şi în acelaşi timp reprezentând unitatea, respectiv reţeaua localnicilor”, a precizat, la rândul său, Biró Barna Botond, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita şi conducătorul ADI Harghita.

Festivitatea de premiere şi de acordare a certificatelor Family-Friendly a avut loc în contextul vizitei specialistului în marketing Răzvan Pascu, dar şi al Pelerinajului de Rusaliile catolice, despre care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a afirmat că „va da startul turismului în Harghita”.

Lista unităţilor certificate Family-Friendly poate fi consultată în aplicaţia Visit Harghita şi pe pagina web a acesteia.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.