3 lucruri pe care ar trebui să le adaugi în curte – Tu le ai deja? | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » 3 lucruri pe care ar trebui să le adaugi în curte – Tu le ai deja?
3 lucruri pe care ar trebui să le adaugi în curte – Tu le ai deja?

3 lucruri pe care ar trebui să le adaugi în curte – Tu le ai deja?

(articol publicitar)

Sunt multe lucruri care îți pot lipsi din gospodărie, însă unele sunt, fără doar și poate, esențiale, față de altele care țin mai mult de preferințe. Fie că ai o curte mare, fie una mică, curățenia este primul punct de plecare când te gândești la amenajarea exterioară a casei tale. Mai jos, vei vedea care sunt acele lucruri de nelipsit din spațiul tău verde.

3 lucruri esențiale pentru orice curte

  1. Pomi fructiferi în fiecare colț al curții

Chiar dacă ai spațiu puțin la dispoziție, pomii fructiferi ar trebui să fie de bază la tine în curte. Nu numai că aceștia creează umbră și vor face fructe delicioase, dar vor funcționa și ca un paravan împotriva poluării fonice.

Dacă ai o curte generoasă, un pom fructifer își poate găsi cu ușurință locul în fiecare colț al gospodăriei tale.

Poți opta pentru pomi fructiferi care dau rod în perioade diferite ale anului, iar, astfel, vei avea copaci înfloriți în curte și fructe delicioase în fiecare anotimp. Ce poate fi mai frumos decât bucuria de a mânca un măr sau o pară dintr-un pom plantat chiar de tine?

  1. Un gard rezistent și frumos

Gardurile sunt primul lucru cu care intră în contact oricine te vizitează. Ele sunt ca o vitrină a gospodăriei tale, iar modul în care îți întreții gardul poate spune multe despre un om și despre gusturile sale estetice.

O variantă foarte populară și eficientă pentru a avea un gard frumos este să optezi pentru panourile bordurate de la Hornbach, indiferent de model. Acestea nu numai că vin într-o varietate foarte largă, dar se găsesc și la prețuri foarte convenabile, în funcție de bugetul de care dispui.

Tipul acesta de panouri bordurate este foarte ușor de montat, este rezistent și este ușor de întreținut. Pentru un plus de valoare la capitolul design exterior, poți alege și câteva plante agățătoare, care să urce pe noul tău gard.

  1. Un spațiu de depozitare extern

Curtea trebuie să fie curată și, tocmai de aceea, nu este bine să lași lucruri aruncate în diferite zone ale gospodăriei tale. Cu timpul, acestea se vor aduna, iar aspectul curții tale va avea de suferit.

Construirea sau comandarea unui spațiu de depozitare extern pentru curte este esențial, dacă îți dorești să ai mereu ordine în afara casei, iar acest lucru te va ajuta și să fii o persoană mai organizată. În cazul în care te decizi să construiești singur un asemenea spațiu, asigură-te că iei măsurătorile necesare și că vei folosi numai materiale de calitate. În modul acesta, nu numai că vei eficientiza spațiul din curte, dar vei avea și un proiect personal cu care să îți ocupi timpul în mod plăcut.

Dacă vei ține cont de cele 3 recomandări de mai sus, cu siguranță, vei ajunge să petreci tot mai mult timp în curte, pentru că spațiul va fi amenajat de așa natură încât să vrei să te relaxezi la umbra unui pom, în confortul gospodăriei tale.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.