Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

25 de ani de la înfiinţarea ANCMRR din MAI – Filiala „Octavian C. Tăslăuanu” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » 25 de ani de la înfiinţarea ANCMRR din MAI – Filiala „Octavian C. Tăslăuanu”
25 de ani de la înfiinţarea ANCMRR din MAI – Filiala „Octavian C. Tăslăuanu”

25 de ani de la înfiinţarea ANCMRR din MAI – Filiala „Octavian C. Tăslăuanu”

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR) din MAI – Filiala „Octavian C. Tăslăuanu” Harghita, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din municipiul Miercurea-Ciuc a avut loc, vinerea trecută, şedinţa festivă de marcare a acestui eveniment. Şedinţa omagială a început cu intonarea Imnului de Stat şi cu un moment de reculegere în memoria celor 10 membri care au decedat de la ultima conferinţă.

Cu această ocazie, preşedintele filialei harghitene a ANCMRR din MAI, col. (r) dr. Traian Chindea, a explicat că această şedinţă omagială precede Conferinţa Naţională a Asociaţiei, care va avea loc în 29 mai.

În Darea de seamă pentru ultimul an, prezentată de preşedintele Filialei, s-a arătat că, prin măsurile luate de Comitetul de conducere şi a Biroului executiv, activitatea s-a îmbunătăţit simţitor, iar legătura dintre filială, sucursale şi membrii din teritoriu a intrat în normalitate. Printre activităţile la care a participat conducerea Filialei Harghita a ANCMRR din MAI s-au numărat depunerea de coroane de flori cu ocazia diferitelor evenimente: Ziua Eroilor; Ziua Armatei Române; 1 Decembrie; Ziua Imnului; Ziua Eroilor Poliţiei Harghitene etc. De asemenea, în cadrul şedinţei Colegiului central al ANCMRR, ce a avut loc la Bucureşti, activitatea filialei harghitene „a fost apreciată la unele capitole ca fiind foarte bună, iar la altele bună”. Totodată, în Darea de seamă s-a mai constatat că activitatea sucursalelor din Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni a fost foarte bună, iar bună a fost a celor din Cristuru-Secuiesc şi Topliţa, care „începe să renască din propria cenuşă”.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost înmânarea unui număr de 15 diplome omagiale unor membri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existenţă a Asociaţiei Naţionale şi a filialei harghitene.

Prezent la eveniment, prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a transmis un mesaj de felicitare membrilor Asociaţiei. „Mă bucur să fiu astăzi aici. Am avut alt program, dar am ţinut neapărat să fiu alături de dvs., pentru că meritaţi. (…) Vreau să fiţi cu toţii conştienţi că Guvernul României, indiferent de culori politice, şi-a manifestat întotdeauna deschiderea faţă de ANCMRR din MAI, la fel cum prefecţii care au reprezentat Guvernul respectiv au fost întotdeauna alături şi în mijlocul dvs. La fel am fost şi eu. (…) Vreau să fiţi cu toţii conştienţi de deschiderea pe care a avut-o Guvernul vizavi de recunoaşterea dvs. şi de asigurarea măsurilor de protecţie socială atunci când au reglementat pensiile militare. (…) Eu cred că este o recunoaştere extraordinară pentru dvs.”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Aveţi toată deschiderea mea, tot respectul meu. La mulţi ani!”, a conchis prefectul de Harghita.

Un mesaj de felicitare cu această ocazie a transmis, la rândul său, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” Harghita, general de brigadă Gheorghe Pop, care a apreciat activitatea Asociaţiei şi şi-a exprimat dorinţa de a fi alături de membrii filialei, „dacă mă veţi primi, peste 2 luni, să contribui şi eu la activitatea acestei asociaţii”.

La conferinţa omagială au mai participat, printre alţii, comisarul şef Cezar Asandei, adjunctul inspectorului şef al IPJ Harghita, maiorul Ion Dumitrescu din partea IJJ Harghita, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai altor asociaţii din judeţ.

∗∗∗

Filiala „O.C. Tăslăuanu” Harghita a ANCMRR din MAI a luat fiinţă la 1 octombrie 1991, iar în prezent are 245 de membri. Pe sucursale, în Cristuru-Secuiesc sunt 10 membri, Topliţa – 10, Odorheiu-Secuiesc – 51, Gheorgheni – 31, Miercurea-Ciuc – 143. ANCMRR din MAI are la nivel naţional 18.920 de membri.

Şt. PĂTRÎNTAŞ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.