21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate » 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile
21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

21 de inițiative antreprenoriale sociale din județele Regiunii Centru vor primi sprijin nerambursabil de până la 100.000 de euro, din fonduri europene, pentru înființare și funcționare. Pentru a disemina pașii în urma cărora pot fi accesate aceste fonduri, inițiatorii acestui proiect organizează câte o sesiune de informare la Sfântu Gheorghe și la Toplița. La seminar sunt invitați toți cei interesați de accesarea de astfel de fonduri nerambursabile.

Astfel, Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Mondo Consultanță şi AIEPSM – Asociaţia Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta – anunţă organizarea seminariilor de informare din cadrul proiectului”Structuri de economie socială SOLIDARe”. Seminarul de informare de la Sfântu Gheorghe este programat pentru luni, 17 februarie 2020, de la ora 10:00, la Catedrala ortodoxă cu hramul Sfântu Gheorghe (str. Libertății, nr. 7), iar cel de la Toplița marți, 18 februarie 2020, de la ora 10:00, la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tezviteanul” (în zona străzii Mănăstirii, nr. 9).

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea a 21 de noi întreprinderi sociale, care vor contribui la creareaa cel puțin 105 noi locuri de muncă şi la dezvoltarea economiei locale și regionale.

Cele 21 de noi întreprinderi de economie social vor fi alese pe bază de concurs de planuri de afaceri şi vor fi finanţate cu o sumă de până la maxim 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă pe care le vor crea: maxim 55.000 de euro pentru două locuri de muncă, maxim 70.000 de euro pentru trei locuri, maxim 85.000 de euro pentru patru noi locuri și cel mult 100.000 de euro pentru inițiativele antreprenoriale care vor duce la înființarea a minim cinci noi locuri de muncă.

Finanțările vor fi acordate în urma unui concurs de planuri de afaceri, la care pot participa atât persoanele din grupul țintă al proiectului, cât și publicul larg. Proiectul contribuie şi la îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale grupului ţintă prin oferirea unui program de formare profesională care include cursuri gratuite de „Antreprenor în economia socială”, „Manager de Întreprindere Socială”, „Competenţe Sociale şi Civice” şi „Competente digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere”.

Pentru mai multe detalii, contacte și informații, persoanele interesate sunt invitate să participe la seminariile de informare organizate la Sfântu Gheorghe și Toplița. Persoană de contact: pr. Ilie Ioachim Tomoiaga, tel. 0744.508.798, e-mail: secretariatma@yahoo.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.