Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

17 cazuri de infecție cu SarsCov-2 în Spitalul Municipal Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Sănătate » 17 cazuri de infecție cu SarsCov-2 în Spitalul Municipal Toplița
17 cazuri de infecție cu SarsCov-2 în Spitalul Municipal Toplița

17 cazuri de infecție cu SarsCov-2 în Spitalul Municipal Toplița

  • Activitate suspendată în trei secții

Conducerea Spitalului Municipal Toplița a emis un comunicat de presă în cadrul căruia precizează că, în cursul zilei de astăzi, au fost confirmate 17 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 13 în rândul unor salariați, iar 4 în cel al pacienților.

Testele RT-PCR au fost efectuate în ultimele două zile, iar în momentul prelevării probelor, doi dintre pacienți se aflau internați în secția chirurgie generală, iar alți doi se prezentaseră la camera de gardă având simptome de îmbolnăvire. Potrivit comunicatului, trei dintre pacienții depistați pozitiv vor fi transferați la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar un pacient la Spitalul Municipal Gheorgheni.

Managerul Spitalului Municipal Toplița, ec. Mihaela Rodica Dan, preciza faptul că toți cei 13 salariați pentru care rezultatele testelor au confirmat prezența virusului sunt asimptomatici.

„Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, iar momentan am suspendat activitatea pentru următoarele specialități: chirurgie generală, obstetrică-ginecologie și ATI, precum și în ambulatoriile de medicină internă și chirurgie generală”, mai precizează comunicatul.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii