12-16 septembrie: Tabăra de poezie şi pictură Topliţa 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Cultură » 12-16 septembrie: Tabăra de poezie şi pictură Topliţa 2023
12-16 septembrie: Tabăra de poezie şi pictură Topliţa 2023

12-16 septembrie: Tabăra de poezie şi pictură Topliţa 2023

  • Înscrierile se pot face până la 4 septembrie

În perioada 12-16 septembrie, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” vă invită la Tabăra de poezie şi pictură Topliţa 2023, organizată întru sărbătorirea Zilei Limbii Române.

„O invitaţie călduroasă pentru o călătorie de neuitat în lumea cuvintelor, a emoţiilor şi a imaginii, la o tabără de vară (de poezie şi pictură) în cinstea sărbătoririi limbii române. Vă veţi bucura de magia limbajului, exprimându-vă gândurile cele mai adânci şi conectându-vă cu alţi artişti într-un cadru natural pitoresc”, anunţă organizatorii.

La ce să vă aşteptaţi?

Ateliere inspirative: „Ateliere interactive conduse de un poet renumit şi de un pictor experimentat. Veţi descoperi tehnici noi, veţi explora diverse forme de poezie şi vă veţi rafina abilităţile. Veţi participa la crearea unui nou număr de revistă de poezie”.

Refugiu în natură: „Tabăra noastră este aşezată în inima naturii. Găsiţi alinare şi inspiraţie în împrejurimile liniştite”.

În data de 15 septembrie 2023 se va organiza şi o după amiază festivă cu expoziţii, vernisaje şi lectură de poezie, la care vor fi invitaţi şi persoane interesate din municipiul Topliţa.

„Veţi fi în lumina reflectoarelor şi vă veţi împărtăşi versurile încurajaţi de o audienţă care vă va susţine pe perioada unei seri fermecate în care se va prezenta o nouă carte, care cuprinde toţi autorii locali şi cărţile scoase de aceştia. Lăsaţi deci cuvintele să izvorască!”.

Construirea comunităţii: „Cu ocazia taberei veţi lega prietenii cu alţi poeţi din diverse locuri. Veţi putea colabora, discuta şi sărbători împreună draga noastră limbă română”.

Activităţi creative: „Veţi putea desfăşura activităţi menite să vă stârnească imaginaţia. De la sesiuni de scris şi pictat la răsărit de soare, la privitul stelelor la miezul nopţii, fiecare moment promite o oportunitate de a vă explora creativitatea”.

Inspiraţie revigorată: „Veţi avea ocazia de a dobândi o perspectivă reîmprospătată, o colecţie de creaţii noi şi amintiri preţioase care vă vor însoţi în călătoria voastră artistică şi vor rămâne peste timp”.

Pentru a-şi asigura locul în mijlocul comunităţii de creatori, cei interesaţi trebuie să semnaleze intenţia de participare la adresa de e-mail bibliotecatoplita@yahoo.com, de unde vor primi un link către un formular pe care vor trebui să-l completeze. Înscrierile se pot face până pe 4 septembrie.

„Locurile sunt limitate, aşa că vă rugăm să acţionaţi rapid”, mai transmit organizatorii.

Proiectul este finanţat de Secretariatul General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară din cadrul Direcţiei de Dezvoltare Comunitară, Monitorizare Întreprinderi şi Instituţii Publice. Iniţiator al proiectului este Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Topliţa, în parteneriat cu Primăria municipiului Topliţa.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.