O sesizare pe adresa redacţiei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate » O sesizare pe adresa redacţiei
O sesizare pe adresa redacţiei

O sesizare pe adresa redacţiei

  • Acuzaţii grave la adresa unui medic de familie 
  • Aşteptăm poziţia autorităţilor

Am primit o sesizare pe adresa de e-mail a redacţiei, în care se aduc acuzaţii grave la adresa unui medic de familie din comuna Voşlăbeni. Autorul sesizării îşi asumă cele semnalate, motiv pentru care am decis să publicăm cele transmise de cititor.

———-

„Vreau să fac un denunţ cu privire la medicul de familie Tompa Ecaterina din judeţul Harghita, comuna Voşlăbeni, sat Voşlăbeni.

În urmă cu circa 2 luni mi-am schimbat medicul de familie amintit mai sus. Acest medic suferă de boala beţiei şi am considerat necesar să mă mut la un alt medic de familie (deşi s-au făcut numeroase demersuri şi solicitări atât de la Primăria Voşlăbeni pentru a o schimba din cauza viciului de a consuma alcool, cât şi de la ONG-urile din comună, a fost chemată inclusiv presa – s-a întocmit un reportaj Pro TV, iar acest doctor nu a fost nici măcar sancţionat, nici vorbă de a fi retras dintre medici).

Noul medic de familie mi-a arătat fişa medicală, unde am văzut că deşi nu am avut de-a face cu diverse boli, în fişă dr. Tompa Ecaterina mi-a trecut diagnostice precum „TULBURĂRI ALE DISCULUI LOMBAR ŞI ALE ALTOR DISCURI INTERVERTEBRALE CU RADICULOPATIE” şi „COXARTROZĂ”, iar eu am 28 de ani, acest diagnostic fiind, practic, imposibil (este uşor de dovedit lipsa de obiect a diagnosticului dat din cabinet, fără consult prealabil).

Ataşez prezentului e-mail prima pagină din fişa medicală, unde este precizat acest fapt – evidenţiat în chenare de culoare roşie.

ţin să menţionez că acest doctor procedează în acest fel cu cel puţin câteva zeci de pacienţi, poate chiar sute, făcând abuz în serviciu, încărcând fişele medicale ale oamenilor cu tot felul de boli imaginare, cel mai probabil decontând în urma lor medicamente fără cunoştinţa oamenilor, obţinând astfel venituri necuvenite. (…)

Mai mult, am avut cardul de sănătate activat la cabinetul dânsei, însă cardul a stat în permanenţă la mine, nu a rămas la cabinet şi totuşi medicul a putut face operaţiuni în lipsa cardului de sănătate, după cum se observă.

Vă rog sa îmi înţelegeţi indignarea şi să mă sprijiniţi în sensul că vreau să fie semnalat acest abuz la nivel înalt, să se ia măsuri, astfel ca pacienţi precum am fost eu (şi cu siguranţă mai sunt poate chiar sute în acest caz) să nu păţească şi ei la rândul lor astfel de abuzuri grave.

Există în această comună peste 2.000 de oameni, majoritatea având acest medic de familie, oameni din mediul rural care în mare majoritate nu sunt familiarizaţi cu noul sistem medical de sănătate privind cardul de sănătate, care le este deţinut ilegal la majoritatea de către medic la cabinetul acesteia.

Toţi suntem oameni şi înţelegem multe, însă cu aceste abuzuri incalificabile care rămân nepedepsite nu vom reuşi niciodată să oprim hoţia şi oamenii cu preocupări derizorii precum acest doctor.

Am fost îndrumat în urma aceleiaşi plângeri adresată Biroului de presă al Colegiului Medicilor Bucureşti, de către domnul Dragoş Bradean, să comunic în scris aceste nemulţumiri Colegiul Medicilor Harghita, însă nu am primit răspuns în acest sens, prin urmare presa este singura care poate face lumină în acest caz.

Aştept răspunsul dvs. şi vreau să vă mai spun încă o dată că sesizarea prin intermediul presei la nivel înalt este singura soluţie, acest doctor are pile şi relaţii deosebit de bine conturate şi doar o anchetă imparţială va putea scoate la lumină faptele deosebit de grave pe care le face medicul Tompa Ecaterina în com. Voşlăbeni, judeţul Harghita”.

Cu respect,

ing. Mihai-Paul Tinca

(Menţionăm că asigurăm spaţiu echivalent pentru dreptul la replică tuturor celor ce se simt lezaţi în urma celor relatate)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.