Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cum faci acte de caritate atunci când ai un buget | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Economic » Cum faci acte de caritate atunci când ai un buget
Cum faci acte de caritate atunci când ai un buget

Cum faci acte de caritate atunci când ai un buget

Donaţiile pun pe picioare societatea. Fie că ajuţi un om bolnav sau o cauză socială, susţii dezvoltarea personală sau a întregii societăţi cu o sumă de bani care întotdeauna face diferenţa. Însă, atunci când ai un buget restrâns, este mai greu să faci acest lucru pentru că, de multe ori, acei bani se duc spre alte cheltuieli. Totuşi, dacă vrei să vezi o schimbare în bine a societăţii trebuie să te implici. Asta înseamnă că pentru cheltuielile neaşteptate poţi lua un împrumut de la kreditos247.es, iar banii care îţi rămân din salariu să îi donezi cauzei pe care tu o susţii.

În primul rând, ar trebui să îţi verifici starea financiară pentru a vedea dacă îţi poţi permite cu adevărat să donezi în fiecare lună o sumă de bani. Dacă găseşti fondurile necesare, atunci este indicat să îţi creezi un obicei în a dona în fiecare lună o sumă, oricât de mică ar fi aceasta. Prin urmare, ar trebui să îţi creezi o rubrică specială în buget la începutul fiecărei luni, în care să rezervi o sumă de bani pentru actele de caritate. Dacă ai o cauză în care vrei să te implici îi va fi foarte uşor să determini de cât este nevoie în fiecare lună.

De asemenea, ai putea să completezi formularul 230. Dacă completezi acest formular 2% din impozit se vor duce în fiecare lună spre cauza ONG-ul pe care tu îl susţii. Trebuie specificat faptul că nu ţi se va scădea din salariu această sumă, ci din impozitul pe salariu pe care oricum îl plăteşti. Dacă nu găseşti suficienţi bani în buget pentru a dona, atunci prin completarea acestui formular vei putea susţine cauza în care tu crezi.

Un alt lucru pe care îl poţi face atunci când vrei să faci un act de caritate este să îţi donezi timpul. Dacă banii sunt o problemă, atunci poţi să faci voluntariat pentru a susţine cauza în care tu crezi. ONG-urile au nevoie de voluntari pentru a pune la punct evenimentele pe care le organizează şi pentru a pune în practică planul despre care vorbesc. Spre exemplu, dacă vrei să ajuţi oamenii fără casă, poţi să le dai de mâncare la cantinele sociale, dacă eşti revoltat de tăierea copacilor, poţi merge să plantezi copaci alături de o organizaţie. Indiferent care este cauza pe care o susţii, există moduri de a te implica activ în munca ONG-urilor de profil.

O alternativă la implicarea activă într-un ONG nu este pe placul tău, atunci poţi opta să donezi pentru scopuri mici. Poţi dona hainele care nu îţi plac sau ţi-au rămas mici la centrele de profil. Mai poţi dona mâncare sau conserve pe care membrii familiei nu le-au mâncat. Şi aceste acte mici de caritate pot face viaţa mai frumoasă pentru familiile nevoiaşe. Nu este întotdeauna nevoie de bani, în special dacă nu ai suficienţi pentru a trăi confortabil. Dar poţi face aceste mici gesturi de bunăvoinţă atunci când ai ocazia.

Desigur, dacă crezi foarte mult într-o cauză, ar trebui să-ţi deschizi propriul ONG, pentru a te asigura că acea problemă este rezolvată. Procesul de deschidere a unei organizaţii non-guvernamentale nu este laborios, dar îţi trebuie câţiva bani la început. Pentru aceste fonduri poţi lua mini împrumuturi personale din Spania (mini creditos personales en España) şi astfel vei putea fi sigur că banii din donaţii sunt folosiţi acolo unde trebuie.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.