Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Copilăria – trecut, prezent şi viitor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Sănătatea » Copilăria – trecut, prezent şi viitor
Copilăria – trecut, prezent şi viitor

Copilăria – trecut, prezent şi viitor

Nevoia copiilor de a interacţiona, de a se juca în grup şi în natură, de a-şi exprima emoţiile şi de a petrece mai mult timp cu părinţii lor ne-a dat ideea iniţierii unui proiect prin care să explorăm împreună, copii, dascăli şi părinţi, minunata lume a copilăriei. Astfel, cu sprijinul Asociaţiei Proeducaţie Rebreanu, care şi-a asumat misiunea de a susţine educaţia elevilor şi preşcolarilor din Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, proiectul „Copilăria – trecut, prezent şi viitor” a prins viaţă.

Desfăşurat în perioada 15-31 mai, prin diversitatea activităţilor: spectacol cultural-artistic, concursuri tematice, drumeţii, vizite, excursii tematice, ateliere de creaţie, jocuri, proiectul a asigurat o deschidere şi conectare la valorile cultural-artistice cu care copiii de astăzi vin în contact. În atelierele de creaţie au confecţionat păpuşi din linguri de lemn şi diferite materiale, trăistuţe, brelocuri, obiecte din lut, castele medievale, podul lui Leonardo da Vinci, instrumente muzicale, au cusut diverse obiecte pentru decor.

Proiectul a asigurat un cadru concret de cunoaştere a valorilor copilăriei generaţiei de azi, prin comparaţie cu cea a părinţilor şi bunicilor, dar şi din perspectiva copilăriei generaţiilor viitoare. Participarea sau implicarea părinţilor la diferite activităţi desfăşurate în cadrul proiectului a contribuit la dezvoltarea sentimentului de încredere şi apreciere reciprocă, îmbunătăţind relaţia dintre părinţi şi copii, dintre şcoală şi familie.

Participând în acest proiect, elevii şi-au format o imagine de sine pozitivă şi au căpătat încredere în forţele proprii, şi-au dezvoltat abilităţile de a se exprima prin desen, dans, muzică, poezie, dramatizare, de a comunica mai eficient cu ceilalţi colegi, dar şi cu cadrele didactice, de a lucra în echipă, respectând imaginaţia şi spiritul creator al fiecărui copil.

Şi cum arta este „limba” universală prin care ne putem împărtăşi valorile culturale şi spirituale, proiectul s-a finalizat prin organizarea, luni, 29 mai, în Parcul Central al oraşului, a unui spectacol plin de veselie şi culoare, „Bucuria copilăriei!” şi a unei expoziţii cu produsele create de elevi pe parcursul proiectului.

Alături de copii, părinţii, bunicii şi orice vizitator sau locuitor al oraşului s-au bucurat o clipă de magia copilăriei, întorcându-se cu nostalgie în timp. Nu ne-am fi putut bucura de această zi minunată fără sprijinul Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc, care a permis organizarea evenimentului şi a finanţat proiectul. Mulţumim frumos pentru implicare şi colaborare!

Carmen MIRON,
director al Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.